RS: Više od 60.000 KM kazni zbog neposjedovanja fiskalnih kasa

Bez autora
Apr 19 2010

Tržišna inspekcija Republike Srpske /RS/ je prilikom kontrola 482 privredna subjekta ustanovila neizdavanje računa u 20 slučajeva, a ostale nepravilnosti u 127 slučajeva. Subjektima koji nisu poštovali propise izrečene su kazne u vrijednosti od 60.880 KM, a podaci o subjektima koji nisu posjedovali fiskalnu kasu, što se desilo u 47 slučaja, i subjektima koji nisu izdavali račune dostavili smo Poreskoj upravi RS. Kontrole legalnosti prometa robe i usluga i poštovanje obaveze izdavanja i uzimanja računa za kupljenu robu i usluge tržišni inspektori obavili su od 2. do 15. aprila i nastaviće ih u cilju zaštite potrošača, suzbijanja sive ekonomije i sprovođenja Zakona o fiskalnim kasama.

RS: Više od 60.000 KM kazni zbog neposjedovanja fidkalnih kasaTržišna inspekcija Republike Srpske /RS/ je prilikom kontrola 482 privredna subjekta ustanovila neizdavanje računa u 20 slučajeva, a ostale nepravilnosti u 127 slučajeva.

Subjektima koji nisu poštovali propise izrečene su kazne u vrijednosti od 60.880 KM, a podaci o subjektima koji nisu posjedovali fiskalnu kasu, što se desilo u 47 slučaja, i subjektima koji nisu izdavali račune dostavili smo Poreskoj upravi RS”, navodi se u saopštenju.

Kontrole legalnosti prometa robe i usluga i poštovanje obaveze izdavanja i uzimanja računa za kupljenu robu i usluge tržišni inspektori obavili su od 2. do 15. aprila i nastaviće ih u cilju zaštite potrošača, suzbijanja sive ekonomije i sprovođenja Zakona o fiskalnim kasama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik