Ruski lanac MERE otvorio prvu poslovnicu u Istočnom Sarajevu

Bez autora
May 18 2022

Ruski trgovački lanac MERE otvorio je danas u Istočnom Sarajevu prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini, potvrdio je za "Nezavisne" Kemal Muratović, direktor firme "Express Consulting" iz Sarajeva, koja vodi sve poslove u vezi s početkom rada ovog trgovačkog lanca u BiH.

"Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, a zainteresovanost građana je veoma zadovoljavajuća", kazao je Muratović.

Inače, u ovom objektu zaposleno je 48 radnika, a još 24 posao će dobiti u poslovnicama koje MERE početkom juna otvara u Doboju i Prijedoru.

Što se tiče artikala, Muratović je za "Nezavisne" ranije rekao da će biti i ruskih proizvoda, ali će prodavati i domaće, bh. proizvode.

"Potpisivaće se ugovori s bh. firmama iz Banjaluke, Sarajeva i drugih gradova i biće prostora za domaće proizvode. U odnosu na najjeftinije konkurente u BiH, cijene artikala u MERE-u će biti niže za 20 odsto", naglasio je Muratović.

Dodao je da ova kompanija razmatra da otvori svoje poslovnice u svim lokalnim zajednicama u BiH koje imaju više od 50.000 stanovnika.

"Što se tiče većih gradova, to su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Tuzla i drugi. Otvaranje ovog trgovačkog lanca donijeće brojne benefite radnicima, građanima, ali i državi. Naša ekonomija će imati veliku korist od ove investicije, ukoliko to budemo znali iskoristiti", zaključio je Muratović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik