Salus preuzima Meditrade

Bez autora
Jan 09 2023

Veletrgovac lijekovima i medicinskim uređajima Salus kupio je trgovca medicinskom opremom Meditrade.

Vrijednost posla, koji između ostalog moraju odobriti regulatori, iznosi nešto više od sedam milijuna eura, a ugovor je potpisan danas, objavio je Salus putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Predmet kupnje je 100-postotni poslovni udio u tvrtki za koji će Salus po završetku ili ispunjenju ugovora platiti kupoprodajnu cijenu nešto veću od 7,16 milijuna eura. Predviđena je i dodatna isplata u iznosu od 810.000 eura u tri jednaka godišnja iznosa u razdoblju 2024.-2026., koja je vezana uz ispunjavanje određenih uvjeta vezanih uz poslovanje tvrtke Meditrade.

Kupoprodajni ugovor sklapa se pod odgodnim uvjetima koji između ostalog uključuju suglasnosti nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja i Glavne skupštine Salusa. Predviđena je i mogućnost da prodavatelj nakon sklapanja ili ispunjenja ugovora stekne najviše do tisuću novoizdanih dionica Salusa uz naknadu, ako se o tome izglasa glavna skupština Salusa.

Kupnja tvrtke Meditrade u skladu je sa strategijom razvoja Salusa koja ima za cilj jačanje uloge jedne od vitalnih članica u ponudi proizvoda i usluga u području zdravstva na tržištima jugoistočne Europe, istaknuli su. .

Meditrade, čiji je vlasnik bio poduzetnik Andrej Močan, u 2021. godini ostvario je 8,52 milijuna eura prihoda od prodaje i 509.000 eura čiste dobiti. Godinu ranije prihodi su dosegnuli 7,35 milijuna eura, a neto dobit 448.000 eura, pokazuju podaci Ajpesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik