Slovenski izvoz u prvom kvartalu veći za 7 posto

Bez autora
May 10 2010

Slovenski je izvoz u prvom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani bio veći za 7,2 posto. Vrijednost izvoza u navedenom razdoblju iznosila je 4,1 milijardu eura, dok je vrijednost uvoza bila 4,3 milijarde eura. Pokrivenost uvoza izvozom bila je 96,4-postotna, a deficit robne razmjene s inozemstvom iznosio je 157,3 milijuna eura. Najviše je robe (71,4 posto) Slovenija izvezla na tržišta EU-a, otkud je ujedno i najviše uvozila. Tijekom ožujka izvoz je na godišnjoj razini bio 15,9 posto veći, dok je uvoz istovremeno zabilježio rast od 10 posto.

Slovenski izvoz u prvom kvartalu veći za 7 postoSlovenski je izvoz u prvom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani bio veći za 7,2 posto.

Vrijednost izvoza u navedenom razdoblju iznosila je 4,1 milijardu eura, dok je vrijednost uvoza bila 4,3 milijarde eura. Pokrivenost uvoza izvozom bila je 96,4-postotna, a deficit robne razmjene s inozemstvom iznosio je 157,3 milijuna eura. Najviše je robe (71,4 posto) Slovenija izvezla na tržišta EU-a, otkud je ujedno i najviše uvozila.

Tijekom ožujka izvoz je na godišnjoj razini bio 15,9 posto veći, dok je uvoz istovremeno zabilježio rast od 10 posto, objavio je slovenski Državni ured za statistiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik