Sudbina Mercatora poznata do kraja godine

Bez autora
Nov 03 2013

Sudina prodajnog postupka u slučaju Mercatora trebala bi biti okončana do kraja godine. Za realizaciju posla ključna su tri uvjeta: Agrokor mora osigurati međunarodne izvore financiranja (240 milijuna eura svježeg kapitala); udruživanje trebaju odoboriti regulatori na svakom od tržišta; Mercator s bankama mora dogovoriti restrukturiranje duga. Iz Agrokora još nema informacija o tome da je novac osiguran, piše Delo. Regulatori su se "zakopali" u postupke koji će trajati više mjeseci. Pregovori s bankama - radi se o više od pedeset slovenskih i stranih financijera - intenzivno teku i to po dva scenarija. Prvi predviđa scenarij da se transakcija ne dovrši i da Mercatori sam nastavi dalje dok je drugi uključuje koncentraciju Agrokora i Mercatora, nove financijere i sinergije koje će donijeti savez. Pregovori su kompleksni i tvrdi i prema očlekivanjima, bit će okončani do božićnih blagdana.

Sudbina Mercatora poznata do kraja godineSudina prodajnog postupka u slučaju Mercatora trebala bi biti okončana do kraja godine.

Za realizaciju posla ključna su tri uvjeta: Agrokor mora osigurati međunarodne izvore financiranja (240 milijuna eura svježeg kapitala); udruživanje trebaju odoboriti regulatori na svakom od tržišta; Mercator s bankama mora dogovoriti restrukturiranje duga.

Iz Agrokora još nema informacija o tome da je novac osiguran, piše Delo. Regulatori su se "zakopali" u postupke koji će trajati više mjeseci. Pregovori s bankama - radi se o više od pedeset slovenskih i stranih financijera - intenzivno teku i to po dva scenarija. Prvi predviđa scenarij da se transakcija ne dovrši i da Mercatori sam nastavi dalje dok je drugi uključuje koncentraciju Agrokora i Mercatora, nove financijere i sinergije koje će donijeti savez.
Pregovori su kompleksni i tvrdi i prema očlekivanjima, bit će okončani do božićnih blagdana.

Dodatno, Mercatorova Uprava bavi se čišćenjem "kostura iz ormara" bivšeg vodstva na čelu sa Žigom Debeljakom. Nadzorni odbor Mercatora na temelju revozirskog izvješća utvrdio je da postoje razlozi za utvrđivanje odgovornosti za štetu koja je nastala u vrijeme mandata predsjednika Uprave Žige Debljaka. Pri reviziji poslova u Mercatoru bilo je dosad utvrđeno 12 milijuna eura šteta, a pregled dijela poslova još uvijek traje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik