Sve više Hrvata kupuje u BiH

Bez autora
Nov 26 2013

Nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju cijene u o voj susjednoj zemlji su veće i sve je više hrvatskih građana, koji kupuju u Bosni i Hercegovini. Prije svega zbog nižeg PDV-a u BiH, sve više Hrvata odlučuje se na kupovinu u BiH u pograničnim mjestima. Najveće gužve su u prodajnim centrima u Gabela Polju na granici kod Metkovića. Ispred trgovina u tom dijelu čapljinske općine velik je broj parkiranih automobila splitskih, dubrovačkih i makarskih registarskih oznaka, a na graničnome prijelazu BiH navode da je broj prelazaka državljana Hrvatske udvostručen. Hrvatski kupci odlučuju se za kupovina u BiH, jer je stopa PDV-a za osam posto niža nego u Hrvatskoj, pa pri većoj kupovini uštede oko 50 KM ili 200 kuna. Istodobno, pri kupnji u iznosu većem od 100 KM hrvatski građani mogu ostvariti i povrat PDV-a.

Sve više Hrvata kupuje u BiHNakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju cijene u o voj susjednoj zemlji su veće i sve je više hrvatskih građana, koji kupuju u Bosni i Hercegovini...

Prije svega zbog nižeg PDV-a u BiH, sve više Hrvata odlučuje se na kupovinu u BiH u pograničnim mjestima. Najveće gužve su u prodajnim centrima u Gabela Polju na granici kod Metkovića.

Ispred trgovina u tom dijelu čapljinske općine velik je broj parkiranih automobila splitskih, dubrovačkih i makarskih registarskih oznaka, a na graničnome prijelazu BiH navode da je broj prelazaka državljana Hrvatske udvostručen.

Hrvatski kupci odlučuju se za kupovina u BiH, jer je stopa PDV-a za osam posto niža nego u Hrvatskoj, pa pri većoj kupovini uštede oko 50 KM ili 200 kuna. Istodobno, pri kupnji u iznosu većem od 100 KM hrvatski građani mogu ostvariti i povrat PDV-a.

Hrvati, osim hrane u BiH troše i na gorivo. Cijena eurosupera 95 u BiH niža je za oko 1,10 do 1,20 kuna po litri nego u Hrvatskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik