Turci grade tržni centar u Srbiji

Bez autora
Jul 10 2013

Tvrdnje da su turski investitori zainteresovani za dolazak na tržište Srbije uskoro bi trebalo da dobiju i konkretnu potvrdu. Jedna od pet najvećih turskih banaka već je započela pregovore o kupovini jedne ovdašnje banke, a navodno se radi o Čačanskoj banci u kojoj država ima oko 28,5 odsto vlasništva. Početkom godine turski bankari, iz jedne privatne i jedne državne banke, već su obznanili da su zainteresovani za otvaranje banaka i u Crnoj Gori. Istovremeno, preko jedne od stranih kompanija koja od ranije posluje u Srbiji turski investitori započeli su potragu za mestom na kojem bi sagradili tržni centar gde bi se prodavala isključivo roba iz ove zemlje. Iako još nema potvrde da je odgovarajući prostor "kaparisan“, nezvanično se spominje da je za sada najkvalitetnija lokacija za ovaj centar pronađena u Pančevu.

Turci grade tržni centar u SrbijiTvrdnje da su turski investitori zainteresovani za dolazak na tržište Srbije uskoro bi trebalo da dobiju i konkretnu potvrdu, piše Novi magazin.

Prema informacijama lista, jedna od pet najvećih turskih banaka već je započela pregovore o kupovini jedne ovdašnje banke, a navodno se radi o Čačanskoj banci u kojoj država ima oko 28,5 odsto vlasništva.

Početkom godine turski bankari, iz jedne privatne i jedne državne banke, već su obznanili da su zainteresovani za otvaranje banaka i u Crnoj Gori.

Istovremeno, preko jedne od stranih kompanija koja od ranije posluje u Srbiji turski investitori započeli su potragu za mestom na kojem bi sagradili tržni centar gde bi se prodavala isključivo roba iz ove zemlje.

Iako još nema potvrde da je odgovarajući prostor "kaparisan“, nezvanično se spominje da je za sada najkvalitetnija lokacija za ovaj centar pronađena u Pančevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik