Beograd - najbolje turističko mesto u regionu

Bez autora
Apr 24 2012

Grad Beograd proglašen je za najbolje turističko mesto jugoistočne Evrope za 2011. godinu u izboru Internacionalnog centra za razvoj turizma SACEN, koji je danas po 21. put dodelilo tradiconalna priznanje "Zlatno turističko srce". Nagradu za najbolju turističku destinaciju dobila je Turska. Jedno od najuglednijih strukovnih priznanja, ove godine je dodeljeno ukupno u 12 kategorija, a u konkurenciji su bila ugostiteljsko-turistička preduzeća, hoteli, moteli, restorani i turistički poslenici iz 13 zemalja. Međunarodna turistička patrola "SACEN internešnl" obišla je Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku. Dobijanje "Zlatnog srca" za najbolje turističko mesto jugoistočne Evrope velika stvar za glavni grad, koji je u poslednjih nekolikog godina uložio veliki trud u poboljšanje i upotpunjivanje svoje ponude.

Beograd - najbolje turističko mesto u regionuGrad Beograd proglašen je za najbolje turističko mesto jugoistočne Evrope za 2011. godinu u izboru Internacionalnog centra za razvoj turizma SACEN, koji je danas po 21. put dodelilo tradiconalna priznanje "Zlatno turističko srce".

Nagradu za najbolju turističku destinaciju dobila je Turska.

Jedno od najuglednijih strukovnih priznanja, ove godine je dodeljeno ukupno u 12 kategorija, a u konkurenciji su bila ugostiteljsko-turistička preduzeća, hoteli, moteli, restorani i turistički poslenici iz 13 zemalja. Međunarodna turistička patrola "SACEN internešnl" obišla je Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku.

Predsednik Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov istakao je, nakon uričivanja priznanja, da je dobijanje "Zlatnog srca" za najbolje turističko mesto jugoistočne Evrope velika stvar za glavni grad, koji je u poslednjih nekolikog godina uložio veliki trud u poboljšanje i upotpunjivanje svoje ponude. On je naveo da su, između ostalog, primetni pomaci u smislu koncipiranja, promocije i razvoja kulturne ponude Beograda.

Povodom nagrade, ataše za kulturu i turizam pri ambasadi Turske, Derja Polat kazala je da je ovo treći put za četiri godine da ta zemlja dobija ovo priznanje.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Turska kao turistička destinacija priznata i vrednovana po raznovrsnosti ponude koju ima, dodajući da je veliki broj građana Srbije poseti svake godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik