BH Airlines u potrazi za strateškim partnerom

Bez autora
Sep 24 2012

Od budućeg strateškog partnera BH Airlinesa, Vlada Federacije BiH tražit će da se osim prevozom putnika, bavi i transportom robe, što bi trebalo da omogući profitabilnije poslovanje. Pregovori sa strateškim partnerima, prema najavama iz Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BiH, treba uskoro da počnu, a riječ je o jednom bliskoistočnom i jednom regionalnom avioprevozniku. U medijima se kao jedan od mogućih partnera pominjao libijski Buraq Air. Nakon raskida partnerstva sa Turkish Airlinesom, BH Airlines se nalazi u veoma teškoj situaciji, a što se najviše odnosi na značajna dugovanja. Iako se turska kompanija odrekla 30 miliona KM uloženih u BH Airlines, ostali su neizmirni dugovi iz prethodne tri godine koji su se popeli na 12,5 miliona KM.

BH Airlines u potrazi za strateškim partneromOd budućeg strateškog partnera BH Airlinesa, Vlada Federacije BiH tražit će da se osim prevozom putnika, bavi i transportom robe, što bi trebalo da omogući profitabilnije poslovanje.

Pregovori sa strateškim partnerima, prema najavama iz Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BiH, treba uskoro da počnu, a riječ je o jednom bliskoistočnom i jednom regionalnom avioprevozniku, kazao je za BHT Goran Jovanović, predsjednik Nadzornog odbora BH Airlinesa. U medijima se kao jedan od mogućih partnera pominjao libijski Buraq Air, piše SEEbiz.eu.
 
Nakon raskida partnerstva sa Turkish Airlinesom, BH Airlines se nalazi u veoma teškoj situaciji, a što se najviše odnosi na značajna dugovanja.

Iako se turska kompanija odrekla 30 miliona KM uloženih u BH Airlines, ostali su neizmirni dugovi iz prethodne tri godine koji su se popeli na 12,5 miliona KM.
 
- Uz pomoć Vlade i novog Nadzornog odbora uspijevamo održati osnovnu funkciju BH Airlinesa, kazao je Goran Jovanović.
 
Iz Vlade FBiH naglašavaju da neće mijanjati svoj stav u pregovorima sa potencijalnim strateškim partnerima a koji se tiče vlasništva nad BH Airlinesom. Budućem partneru će ponuditi 49% udjela u vlasničkoj strukturi, što znači da će Vlada zadržati većinsko vlasništvo u ovoj aviokompaniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik