Dobra i post sezona

Bez autora
Sep 30 2012

Nakon što je krajem avgusta iz Ministartsva turizma ocijenjeno da je ljetnja sezona prošla više nego dobra, te da su prihodi nadmašili procjene Vlade, dobre vijesti i za post sezonu. Prema preliminarnim podacima broj gostiju u septembru bio je znatno veći u odnosu na prošlu godinu. Tek se svode podaci za septembar, ali prema preliminarnim podacima, postotak gostiju koji je boravio u Crnoj Gori tokom septembra je za nekih 10-15 odsto veći nego prošle godine. Očekuje se da i naredna sezona bude uspješna, ali do tada se moraju popraviti svi nedostaci. Ono čemu treba da se teži je da sezona traje od aprila do novembra. Takođe očekuje se da će se ubuduće imati i neke low cost kompanije na našem tržištu kako bi doprinijeli post sezoni.

Nakon što je krajem avgusta iz Ministartsva turizma ocijenjeno da je ljetnja sezona prošla više nego dobra, te da su prihodi nadmašili procjene Vlade, dobre vijesti i za post sezonu.  Prema preliminarnim podacima broj gostiju u septembru bio je znatno veći u odnosu na prošlu godinu. Ministar turizma Predrag Sekulić:  «Tek se svode podaci za septembar ali prema preliminarnim podacima, postotak gostiju koji je boravio u Crnoj Gori tokom septembra je za nekih 10-15 odsto veći nego prošle godine. Činjenica je da iz godine u godinu imamo sve bolje sezone a to je uslovljeno kvalitetom crnogorskog turizma.»  Sekulić očekuje da i naredna sezona bude uspješna, ali do tada moramo popraviti sve nedostatke:  «Ono čemu treba da težimo je da nam sezona traje od aprila do novembra. I čini se da je to novi kvalitet, i kao što vidimo prema podacima i dalje imamo sve bolju post sezonu. Takođe očekujem da ćemo ubuduće, iako smo to do sada nekoliko puta najavljivali, nažalost neuspješno, imati i neke low cost kompanije na našem tržištu kako bi doprinijeli post sezoni.»  Još jedan od problema koje treba da riješimo su i privremeni objekati, oko kojih se već duže vrijeme polemiše. Predsjednik odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Dragan Ivančević kaže za naš radio da postoje najave primorskih opština da će do naredne sezone značajan broj tih objekata biti uklonjen:  «Sada je u fazi izrada planova privremnih objekata na nivou opština. Imamo konkretnu najavu toga iz Budve. A kako čujemo i JP Morsko dobro je u fazi pripreme programa privremenih objekata koje će ići u pravcu naše ideje o smanjenju broja tih objekata, o uvođenju reda i obezbjeđivanju legalnog poslovanja u svim segmentima turističke ponude.»  Podsjetimo i da je, prema nedavnim podacima Monstata, Crnu Goru u avgustu posjetilo oko 475 hiljada turista, što je 4 i po odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.Nakon što je krajem avgusta iz Ministartsva turizma ocijenjeno da je ljetnja sezona prošla više nego dobra, te da su prihodi nadmašili procjene Vlade, dobre vijesti i za post sezonu.

Prema preliminarnim podacima broj gostiju u septembru bio je znatno veći u odnosu na prošlu godinu. Ministar turizma Predrag Sekulić:

"Tek se svode podaci za septembar ali prema preliminarnim podacima, postotak gostiju koji je boravio u Crnoj Gori tokom septembra je za nekih 10-15 odsto veći nego prošle godine. Činjenica je da iz godine u godinu imamo sve bolje sezone a to je uslovljeno kvalitetom crnogorskog turizma."

Sekulić očekuje da i naredna sezona bude uspješna, ali do tada moramo popraviti sve nedostatke:

"Ono čemu treba da težimo je da nam sezona traje od aprila do novembra. I čini se da je to novi kvalitet, i kao što vidimo prema podacima i dalje imamo sve bolju post sezonu. Takođe očekujem da ćemo ubuduće, iako smo to do sada nekoliko puta najavljivali, nažalost neuspješno, imati i neke low cost kompanije na našem tržištu kako bi doprinijeli post sezoni."

Još jedan od problema koje treba da riješimo su i privremeni objekati, oko kojih se već duže vrijeme polemiše. Predsjednik odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Dragan Ivančević kaže za naš radio da postoje najave primorskih opština da će do naredne sezone značajan broj tih objekata biti uklonjen:

"Sada je u fazi izrada planova privremnih objekata na nivou opština. Imamo konkretnu najavu toga iz Budve. A kako čujemo i JP Morsko dobro je u fazi pripreme programa privremenih objekata koje će ići u pravcu naše ideje o smanjenju broja tih objekata, o uvođenju reda i obezbjeđivanju legalnog poslovanja u svim segmentima turističke ponude."

Podsjetimo i da je, prema nedavnim podacima Monstata, Crnu Goru u avgustu posjetilo oko 475 hiljada turista, što je 4 i po odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik