Kako će se Žabljak razvijati

Bez autora
Feb 06 2011

Master plan za održivi razvoj turizma u Opštini Žabljak, koji je važan korak ka uravnoteženom razvoju i dugotrajnom unaprijeđenju žabljačke turističke privrede biće prezentovan danas. Iz Ministarstva turizma i održivog razvoja objašnjeno je da će Master plan biti uključen u prostorno-plansku dokumentaciju Opštine, čija je izrada toku, a kojom će biti utvrđene smjernice za razvoj i korišćenje lokalnih prirodnih resursa. Master plan biće prezentovan na Žabljaku, a biće predstavljeni i rezultati detaljnih studija koje se odnose na saobraćajni sistem, energiju, urbanistički razvoj, upravljanje vodama i otpadnim vodama, kao i prirodnim resursima. Master plana se izrađuje u okviru saradnje crnogorskih i italijanskih ministarstva održivog razvoja i turizma, odnosno životne sredine, kopna i mora.

Kako će se Žabljak razvijatiMaster plan za održivi razvoj turizma u Opštini Žabljak, koji je važan korak ka uravnoteženom razvoju i dugotrajnom unaprijeđenju žabljačke turističke privrede biće prezentovan danas.

Iz Ministarstva turizma i održivog razvoja objašnjeno je da će Master plan biti uključen u prostorno-plansku dokumentaciju Opštine, čija je izrada toku, a kojom će biti utvrđene smjernice za razvoj i korišćenje lokalnih prirodnih resursa.

Master plan biće prezentovan na Žabljaku, a biće predstavljeni i rezultati detaljnih studija koje se odnose na saobraćajni sistem, energiju, urbanistički razvoj, upravljanje vodama i otpadnim vodama, kao i prirodnim resursima.

Master plana se izrađuje u okviru saradnje crnogorskih i italijanskih ministarstva održivog razvoja i turizma, odnosno životne sredine, kopna i mora.

Cilj projekta je održivo planiranje turističkih aktivnosti i drugih usluga u Opštini Žabljak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik