Nove staze i veštačko osnežavanje na Gobelji

Bez autora
Sep 27 2012

Na lokalitetu Gobelja ski centra Kopaonik završena je izgradnja sistema za veštačko osnežavanje. Ovaj lokalitet, koji čine osam staza i ski puteva, pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje, a ovaj deo skijališta pokriva više od 44 mobilnih i fiksnih topova, kao i lansera. Na ovom delu skijališta urađene su i nove staze, srednje i teške kategorije, dužine 1,5 kilometara. Završetkom izgradnje sistema za proizvodnju veštačkog snega i instalacijom cevovoda dužine 5.400 metara na Gobelji, 97 posto ski centra Kopaonik pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje. Zahvaljući ovom sistemu trajanje skijaške sezone ne zavisi više od snežnih padavina, a posetioci skijališta i ljubitelji zimskih sportova su u prilici da uživaju na snegu i do pet meseci tokom godine.

Nove staze i veštačko osnežavanje na GobeljiNa lokalitetu Gobelja ski centra Kopaonik završena je izgradnja sistema za veštačko osnežavanje.

Ovaj lokalitet, koji čine osam staza i ski puteva, pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje, a ovaj deo skijališta pokriva više od 44 mobilnih i fiksnih topova, kao i lansera.
 
Na ovom delu skijališta urađene su i nove staze, srednje i teške kategorije, dužine 1,5 kilometara.
 
Završetkom izgradnje sistema za proizvodnju veštačkog snega i instalacijom cevovoda dužine 5.400 metara na Gobelji, 97 posto ski centra Kopaonik pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje.

Zahvaljući ovom sistemu trajanje skijaške sezone ne zavisi više od snežnih padavina, a posetioci skijališta i ljubitelji zimskih sportova su u prilici da uživaju na snegu i do pet meseci tokom godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik