Od sjutra i vozom do Nikšića

Bez autora
Sep 30 2012

Od ponedjeljka, osim autobusom Nišićani će imati još jednu mogućnost prevoza - voz. Prvi voz iz Podgorice ka Nišiću će krenuti u 11 sati. Prosječna brzina vozova će biti oko 83 kilometra na sat, pa će se relacija od Nikšića do Podgorice prelaziti za pedesetak minuta. Imaće četiri voza od Podgorice ka Nikšiću i četiri od Nikšića ka Podgorici. Dakle konačno se normalizuje putnički saobraćaj između ta dva grada. Projekat je važan ne samo za grad pod Trebjesom, već i za cijelu Crnu Goru. Računajući kamatu, u rekonstrukciju je uloženo oko 70 miliona eura. Pruga se radila 32 mjeseca, na osnovu finansijskih situacija, pregleda bilo je naravno prekida u poslu, prije svega razlog je rekonstrukacija i reorganizacija željeznice koja je trajala nešto više od 24 mjeseca. No, neće se stati sa prugom Nikšić - Podgorica.

Od sjutra i vozom do NikšićaOd ponedjeljka, osim autobusom Nišićani će imati još jednu mogućnost prevoza - voz.

Predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Zarija Franović kaže da će prvi voz iz Podgorice ka Nišiću krenuti u 11 sati.

Franović kaže da će prosječna brzina vozova biti oko 83 kilometra na sat, pa će se relacija od Nikšića do Podgorice prelaziti za pedesetak minuta.

"Imaće četiri voza od Podgorice ka Nikšiću i četiri od Nikšića ka Podgorici. Dakle konačno se normalizuje putnički saobraćaj između ta dva grada", rekao je Franović Anteni M.

Franović napominje da je projekat važan ne samo za grad pod Trebjesom, već i za cijelu Crnu Goru.

Računajući kamatu, u rekonstrukciju je uloženo oko 70 miliona eura.

Franović objašnjava zašto se kasnilo sa radovima:

"Pruga se radila 32 mjeseca, na osnovu finansijskih situacija, pregleda bilo je naravno prekida u poslu, prije svega razlog je rekonstrukacija i reorganizacija željeznice koja je trajala nešto više od 24 mjeseca."

No, neće se stati sa prugom Nikšić - Podgorica, uvjerava Franović:

"Prije nekoliko dana, 24.09. potpisan je ugovor za studiju izvodljivosti za pljevaljsku prugu. Od Evropske komisije, iz IPA fondova, završavamo remont pruge od Mojkovca do Mijatovog kola."

Svi koji se odluče za voz na relaciji Nikšić- Podgorica izdvojiće za kartu u jednom pravcu dva eura i 80 centi.

Mjesečna karta će koštati 40, a za mlade do 26 godina - 28 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik