Otočno vijeće: U 2010. u otoke uloženo 1,3 milijarde kuna

Bez autora
May 03 2011

Otočno vijeće je na današnjoj 12. sjednici održanoj u Visu jednoglasno usvojilo Izvješće o učincima provedbe Zakona o otocima u 2010. u kojoj je država u razvoj otoka uložila oko 1,317 milijardi kuna, od čega su oko 942 milijuna kuna bespovratna sredstva, a 374 milijuna kuna ulaganja u obliku kreditiranja. Iako su sredstva za otoke u prošloj godini bila neznatno smanjena, u razvoj otoka do sada je uloženo mnogo unatoč gospodarskoj krizi i recesiji. U proteklih osam godina realizirano je 976 ugovora za izgradnju i obnovu otočne infrastrukture. Zbog potrebe daljnje izgradnje infrastrukture, kao preduvjeta organiziranog i kvalitetnog života na otocima, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izradilo prijedlog novog Projekta za zajam Europske investicijske banke koji bi u slijedeće 4 godine trebao osigurati izgradnju novih stotinjak projekata na hrvatskim otocima.

Otočno vijeće: U 2010. u otoke uloženo 1,3 milijarde kunaOtočno vijeće je na današnjoj 12. sjednici održanoj u Visu jednoglasno usvojilo Izvješće o učincima provedbe Zakona o otocima u 2010. u kojoj je država u razvoj otoka uložila oko 1,317 milijardi kuna, od čega su oko 942 milijuna kuna bespovratna sredstva, a 374 milijuna kuna ulaganja u obliku kreditiranja, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako je istaknuo Josip Borić, državni tajnik za otočni i priobalni razvoj koji je predsjedao Otočnim vijećem, iako su sredstva za otoke u prošloj godini bila neznatno smanjena, u razvoj otoka do sada je uloženo mnogo unatoč gospodarskoj krizi i recesiji. Prema njegovim riječima, u proteklih osam godina realizirano je 976 ugovora za izgradnju i obnovu otočne infrastrukture. Najavio je da je zbog potrebe daljnje izgradnje infrastrukture, kao preduvjeta organiziranog i kvalitetnog života na otocima, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izradilo prijedlog novog Projekta za zajam Europske investicijske banke koji bi u slijedeće 4 godine trebao osigurati izgradnju novih stotinjak projekata na hrvatskim otocima.

Otočno vijeće, kao savjetodavno tijelo ministra pri provođenju mjera i aktivnosti ukupnoga održivog razvitka otoka, ima 30 članova. Uz resornog ministra Božidara Kalmetu čine ga 19 predstavnika obalno-otočnih županija, 7 predstavnika resornih ministarstava te 3 zastupnika Hrvatskog sabora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik