Ovo je najposećenije mesto na svetu

Bez autora
Mar 14 2024

Dubai mol je najposećenije mesto na svetu.

Kako prenosi Pun kufer, emiratska multinacionalna kompanija za razvoj nekretnina Emar tvrdi da je u 2023. godini kroz Dubai mol prošlo čak 105 miliona ljudi. To je povećanje od 19 posto u odnosu na 2022. godinu, kada je kroz tržni centar prošlo 88 miliona ljudi.

Tik do najviše građevine na svetu

Zapanjujući milionski broj rekord je za popularnu turističku destinaciju Dubaija izgrađenu 2008. godine koja se prostire na neverovatnih 1.200.000 kvadratnih metara – tik do najviše građevine na svetu Burdž Kalife, koja je smeštena u delu grada poznatom pod nadimkom Downtown Dubai.

Dubai mol obuhvata oko 1200 radnji popularnih brendova odeće, obuće, nakita, satova, elektronike i sličnog u kojima možete kupovati satima. Kada vam zatreba predah, možete odabrati jedan od 200 i više restorana, kafića i drugih mesta za odmor.

Jedan od intrigantnijih restorana u ponudi svakako je Rainforest Cafe, koji svetlosnim efektima simulira džunglu u urbanom okruženju.

Dubai Aquarium

Doći u Dubai mol a ne videti njihov monumentalni akvarijum i podvodni zoološki vrt bila bi velika šteta. Dubai akvarijum ispunjen je s 10 miliona litara vode te predstavlja dom za 33.000 životinja – od čega čak 300 morskih pasa i raža. Cena jednodnevne ulaznice za odrasle? Otprilike 50 evra.

Dubai mol posećuje lokalno stanovništvo, ali i turisti iz celog sveta – posebno iz Evrope, Kine i Indije. Emaar je istakao da je u prva dva meseca ove godine kroz Dubai mol prošlo već oko 20 miliona ljudi, što dalje znači da bi se rekordna posećenost mogla nastaviti i u 2024. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik