Petković popisao ugovor o organizaciji 95. Sednice Izvršnog saveta UNWTO

Bez autora
Feb 03 2013

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, zadužen za resor turizma dr Goran Petković potpisao je u petak u Madridu sa Generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije (UNWTO) dr Taleb Rifaijem, Ugovor o organizaciji 95. Sednice Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), koja će se održati 27. i 29. maja 2013. godine, u Beogradu. Potpisivanju Ugovora koji je organizovan u okviru Međunarodnog sajma turizma “FITUR” koji se održao u Madridu od 30. januara do 3. februara 2013. godine, prisustvovao je i ambasador Srbije u Madridu Danko Prokić. U toku zasedanja prošle, 94. sednice Izvršnog UNWTO, većinskim glasanjem zemalja članica, Srbija je izabrana za domaćina 95. sednice Izvršnog saveta UNWTO, koju će organizovati Ministarstvo finansija i privrede u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije.

Petković u Madridu popisao ugovor o organizaciji 95. Sednice Izvršnog saveta UNWTODržavni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, zadužen za resor turizma dr Goran Petković potpisao je u petak u Madridu sa Generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije (UNWTO) dr Taleb Rifaijem, Ugovor o organizaciji 95. Sednice Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), koja će se održati 27. i 29. maja 2013. godine, u Beogradu.

Potpisivanju Ugovora koji je organizovan u okviru Međunarodnog sajma turizma “FITUR” koji se održao u Madridu od 30. januara do 3. februara 2013. godine, prisustvovao je i ambasador Srbije u Madridu Danko Prokić.

U toku zasedanja prošle, 94. sednice Izvršnog UNWTO, većinskim glasanjem zemalja članica, Srbija je izabrana za domaćina 95. sednice Izvršnog saveta UNWTO, koju će organizovati Ministarstvo finansija i privrede u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije.

Šef delegacije Republike Srbije, državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, dr Goran Petković naglasio je da je ovo još jedan veliki uspeh za srpski turizam i Srbiju uopšte, koja kao članica UNWTO ima mogućnost da utiče na pravce razvoja i promociju na međunarodnoj turističkoj sceni, i ujedno prati svetske turističke trendove.

Izvršni savet UNWTO jedno je od najvažnijih radnih tela UNWTO, koje priprema sve odluke Generalne skupštine UNWTO, rezolucije i kreira politiku ove svetske organizacije. Republika Srbija je izabrana za člana Izvršnog saveta UNWTO na zasedanju Generalne skupštine u Astani, u Kazahstanu, u oktobru 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik