Porečkoj Rivieri pripojeni Zlatni otok i Rabac

Bez autora
May 03 2011

Tvrtke Zlatni otok i Rabac pripojene su porečkoj Rivieri, koja je u sastavu Valamara, najveće turističke kuće u državi. Naime, prema priopćenju Valamara, nadzorni odbori trgovačkih društava Zlatni otok d. d., Rabac d. d. i Riviera Poreč d. d. na sjednicama održanim 2. svibnja u Poreču dali su suglasnost na predloženi nacrt ugovora o pripajanju Zlatnog otoka i Rapca trgovačkom društvu Riviera Poreč. Po tom nacrtu ugovora, Riviera Poreč preuzima ukupnu imovinu pripojenih društava, kao i sva njihova prava i obveze, u zamjenu za svoje dionice, čija će ukupna nominalna vrijednost iznositi 334,76 milijuna kuna, odnosno 31,4 posto temeljnoga kapitala društva Riviera Adria d. d. nakon pripajanja. Riviera Poreč tim pripajanjem gubi svoje poznato ime, jer je usuglašen zajednički prijedlog novog imena Riviera Adria d. d, sa sjedištem u Poreču.

Porečkoj Rivieri pripojeni Zlatni otok i RabacTvrtke Zlatni otok i Rabac pripojene su porečkoj Rivieri, koja je u sastavu Valamara, najveće turističke kuće u državi.

Naime, prema priopćenju Valamara, nadzorni odbori trgovačkih društava Zlatni otok d. d., Rabac d. d. i Riviera Poreč d. d. na sjednicama održanim 2. svibnja u Poreču dali su suglasnost na predloženi nacrt ugovora o pripajanju Zlatnog otoka i Rapca trgovačkom društvu Riviera Poreč.

»Po tom nacrtu ugovora, Riviera Poreč preuzima ukupnu imovinu pripojenih društava, kao i sva njihova prava i obveze, u zamjenu za svoje dionice, čija će ukupna nominalna vrijednost iznositi 334,76 milijuna kuna, odnosno 31,4 posto temeljnoga kapitala društva Riviera Adria d. d. nakon pripajanja«, stoji u priopćenju. Riviera Poreč tim pripajanjem gubi svoje poznato ime, jer je usuglašen zajednički prijedlog novog imena Riviera Adria d. d, sa sjedištem u Poreču. Upravu Riviera Adrije činit će sveprisutni istarski političar i predsjednik Uprave Riviere Veljko Ostojić te članovi Uprave Edi Černjul, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš.

Inače, ukupni nekonsolidirani prihod kompanija Riviera Poreč, Zlatni otok i Rabac prošle je godine iznosio 637 milijuna kuna, dok je ukupni konsolidirani prihod s Dubrovnik-Babin kukom iznosio 820 milijuna kuna. Riviera Adria imat će u vlasništvu 17 hotela, 8 turističkih naselja i 7 kampova, u sezoni će zapošljavati 2500 radnika, od kojih 40 posto stalno zaposlenih. Nije nevažno napomenuti, pogotovo u ovim nesigurnim vremenima, da zaposlenici svih društava i dalje zadržavaju prava. Zlatni otok i Rabac, kao gospodarski pokretači svojih lokalnih zajednica, nastavljaju poslovati u svojim destinacijama podupirući njihov razvoj daljnjim ulaganjima, kreiranjem sadržaja i sudjelovanjem u društvenim i poslovnim aktivnostima. Nova tvrtka Riviera Adria službeno bi trebala početi poslovati početkom ovogodišnjeg kolovoza nakon, konačne odluke o odobrenju i provedbi pripajanja, a što se očekuje na glavnim skupštinama društava tijekom lipnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik