Predstavljen Savet za turizam

Bez autora
Feb 03 2013

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine, predstavio je članove Saveta za turizam, koji je osnovan rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Savet za turizam konstituisan je u skladu sa postojećom Strategijom razvoja turizma Republike Srbije i Marketing strategije turizma. Strategija, kao istraživačko razvojni projekat, definiše Vojvodinu kao jednu od četiri mapirana turistička klastera u Srbiji. Članovi Saveta za turizam su: Gordan Bajić, predsednik Saveta i predsednik Turističke organizacije Opštine Irig, Đorđe Mihajlović direktor Turističke prizme, dr Aleksandra Dragin docent Departmana PMF za geografiju, turizam i ugostiteljstvo, Ljubomir Aleksić, načelnik Sektora za turizam i privredni i regionalni razvoj, Biljana Marčeta, predstavnik Dunavskog turističkog klastera “Istar21”, Dušan Vidak, osnivač Turističke organizacije Vojvodine, Slobodan Simić, direktor rezervata “Zasavica”, Dani Erne, predstavnik eko i etno turizma iz Skorenovca, Izabel Mislanji, predstavnica turističkog klastera mikroregije Subotica i mr Ana Pandžić, predstavnica Udruženja turizmologa.

Predstavljen Savet za turizamPokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine, predstavio je članove Saveta za turizam, koji je osnovan rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Savet za turizam konstituisan je u skladu sa postojećom Strategijom razvoja turizma Republike Srbije i Marketing strategije turizma. Strategija, kao istraživačko razvojni projekat, definiše Vojvodinu kao jednu od četiri mapirana turistička klastera u Srbiji.

Članovi Saveta za turizam su: Gordan Bajić, predsednik Saveta i predsednik Turističke organizacije Opštine Irig, Đorđe Mihajlović direktor Turističke prizme, dr Aleksandra Dragin docent Departmana PMF za geografiju, turizam i ugostiteljstvo, Ljubomir Aleksić, načelnik Sektora za turizam i privredni i regionalni razvoj, Biljana Marčeta, predstavnik Dunavskog turističkog klastera “Istar21”, Dušan Vidak, osnivač Turističke organizacije Vojvodine, Slobodan Simić, direktor rezervata “Zasavica”, Dani Erne, predstavnik eko i etno turizma iz Skorenovca, Izabel Mislanji, predstavnica turističkog klastera mikroregije Subotica i mr Ana Pandžić, predstavnica Udruženja turizmologa.

Imenovanjem predsednika Turističke organizacije Opštine Irig za predsednika Saveta, cilj je da se skrene pažnja na važnost koju lokalne samouprave imaju u turizmu. Iriška opština, kao jedna od najbogatijih u sferi turizma, trebalo bi da još hrabrije nastavi istim putem uspeha. Na zasedanju Saveta dogovorene su značajne aktivnosti i zadaci, a cilj Saveta je podizanje standarda i privrede našeg regiona. Akcenat će biti stavljen na receptivni turizam, kao i na stvaranje turističkog proizvoda koji će imati značajan udeo u zapošljavanju. Velika pažnja posvetiće se i lovnom i ribolovnom turizmu, kao i tranzitnom turizmu koji je u našoj zemlji aktuelan 365 dana u godini, rekao je Vasin.

Očekuje se da će Savet pomoći da se stvore uslovi za povezivanje turističkih subjekata. Turizam je privredna grana koja bi trebalo da ostvari profit i utiče na zapošljavanje, rečeno je na konferenciji za novinare, uz upozorenje da se merljivi rezultati mogu ostvariti jedino uz stručan, profesionalan i odgovoran pristup poslovima. Očekuje se snažnije usmeravanje turizma ka evropskim i svetskim trendovima, uz umrežavanje ljudi i isticanje kulturnih i posebnosti prostora, gastronomije, muzike, folklora. Najavljena je značajnija promocija projekta “Bogatstvo različitosti”, u čijim okvirima su istaknute komparativne prednosti Vojvodine.

Od novoformiranog Saveta za turizam se očekuje da značajno doprinese utvrđivanju prioriteta, da kreira turističku privredu pokrajine, utiče na regionalni razvoj, uvede efikasne metode prikupljanja i praćenja podataka i da poveže značajne vlasnike kapitala, čime će dati doprinos turizmu kao privrednoj grani koja ima značajne potencijale i resurse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik