Prodat brod "Meksika"

Bez autora
Mar 18 2010

Brod "Meksika" prodat je juče za 775.000 eura grčkom biznismenu Anastasiosu Sikutrisu. Brod, koji se nalazi u vlasništvu brodogradilišta "Bijela", ponuđen je po početnoj cijeni od 750.000 eura, a osim pomenutog Grka, kandidat za kupovinu je bila i jedna kompanije iz Turske. "Meksika", koja je nekada plovila pod zastavom Paname, vlasništvo grčke i liberijske firme „Reefer and General Ship Menagment co. inc." i „Seavievv Shipping S.A." usidrena je u Bijeloj još od avgusta 2007. godine, gdje je uplovila na remont. Djelimično je potonula na jednom od gatova i od tada su, do prošle godine, crnogorska strana i grčki i liberijski vlasnik bili u sudskom sporu. Brod je od potpunog potonuća je spasila prisebnost radnika brodogradilišta. Prošle godine došlo je do zaključenja konačnog poravnanja tako što ce vlasnik broda obavezao da isplati Brodogradilištu 100.000 dolara i da mu preda u svojinu brod bez ikakvih obaveza suprotne strane.

Prodat brod "Meksika"Brod "Meksika" prodat je juče za 775.000 eura grčkom biznismenu Anastasiosu Sikutrisu, saznaje Portal Analitika.

Brod, koji se nalazi u vlasništvu brodogradilišta "Bijela", ponuđen je po početnoj cijeni od 750.000 eura, a osim pomenutog Grka, kandidat za kupovinu je bila i jedna kompanije iz Turske.

"Meksika", koja je nekada plovila pod zastavom Paname, vlasništvo grčke i liberijske firme „Reefer and General Ship Menagment co. inc." i „Seavievv Shipping S.A." usidrena je u Bijeloj još od avgusta 2007. godine, gdje je uplovila na remont. Djelimično je potonula na jednom od gatova i od tada su, do prošle godine, crnogorska strana i grčki i liberijski vlasnik bili u sudskom sporu.

Brod je od potpunog potonuća je spasila prisebnost radnika brodogradilišta. Prošle godine došlo je do zaključenja konačnog poravnanja tako što ce vlasnik broda obavezao da isplati Brodogradilištu 100.000 dolara i da mu preda u svojinu brod bez ikakvih obaveza suprotne strane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik