Pula nadmašila prošlogodišnje turističke rekorde

Bez autora
Oct 15 2012

Rastom broja noćenja od čak 9 posto u odnosu na prošlu godinu, ovogodišnja turistička sezona nadmašila je po rezultatima sva očekivanja pulske Turističke zajednice. U prvih devet mjeseci 2012. ostvareno je čak 1,335.365 noćenja, dok je na području Grada Pule boravilo 233.453 turista. Ovogodišnje brojke pokazuju kako su brojna ulaganja i potpora kvalitetnim kulturnim i zabavnim manifestacijama najbolji način privlačenja gostiju i poboljšanja turističke ponude. Samo u ljetnim mjesecima u Puli održano je 265 manifestacija, odnosno u prosjeku 3 manifestacije dnevno. Iznimna suradnja Grada Pule i Turističke zajednice potvrđena je i ove godine, a želja je nastaviti u istom tonu. Posebno vesele odlični turistički rezultati u postsezoni, čemu su svakako doprinijele manifestacije poput Arena Ice Fevera u pulskoj Areni i Outlook i Dimensions festivala u Štinjanu.

Pula nadmašila prošlogodišnje turističke rekordeRastom broja noćenja od čak 9 posto u odnosu na prošlu godinu, ovogodišnja turistička sezona nadmašila je po rezultatima sva očekivanja pulske Turističke zajednice.

U prvih devet mjeseci 2012. ostvareno je čak 1,335.365 noćenja, dok je na području Grada Pule boravilo 233.453 turista.

– Ovogodišnje brojke pokazuju kako su brojna ulaganja i potpora kvalitetnim kulturnim i zabavnim manifestacijama najbolji način privlačenja gostiju i poboljšanja turističke ponude, smatra gradonačelnik Pule i predsjednik Turističke zajednice Grada Boris Miletić.

Gradonačelnik nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, rekavši kako je samo u ljetnim mjesecima u Puli održano 265 manifestacija, odnosno u prosjeku 3 manifestacije dnevno.

– Iznimna suradnja Grada Pule i Turističke zajednice potvrđena je i ove godine, a želja nam je nastaviti u istom tonu kazao je Miletić, istaknuvši kako posebno vesele odlični turistički rezultati u postsezoni, čemu su svakako doprinijele manifestacije poput Arena Ice Fevera u pulskoj Areni i Outlook i Dimensions festivala u Štinjanu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik