Skuplji prevoz železnicom

Bez autora
Mar 21 2010

Prevoz železnicom u domaćem putničkom saobraćaju i prigradskoj železnici Beovoz od subote, 20. marta, biće skuplji u proseku 16 odsto.“Železnice Srbije”, koje su prethodno korigovale cene usluga u unutrašnjem saobraćaju pre dve godine, saopštile su i da povećanje nije linearno već će, zahvaljujući novom načinu formiranja, cene na dužim relacijama biti niže. Po novom cenovniku, putovanje u drugom razredu putničkih vozova od Beograda do Novog Sada koštaće 288 dinara, do Subotice 560 dinara, do Niša 784 dinara, do Užica 616 a do Vranja 1.040 dinara.

Skuplji prevoz železnicomPrevoz železnicom u domaćem putničkom saobraćaju i prigradskoj železnici Beovoz od subote, 20. marta, biće skuplji u proseku 16 odsto, najavile su “Železnice Srbije”.

“Železnice Srbije”, koje su prethodno korigovale cene usluga u unutrašnjem saobraćaju pre dve godine, saopštile su i da povećanje nije linearno već će, zahvaljujući novom načinu formiranja, cene na dužim relacijama biti niže.

Po novom cenovniku, putovanje u drugom razredu putničkih vozova od Beograda do Novog Sada koštaće 288 dinara, do Subotice 560 dinara, do Niša 784 dinara, do Užica 616 a do Vranja 1.040 dinara.

Cene rezervacija sedišta i dodaci za vozove višeg ranga ostaju isti a poskupljenje ne obuhvata ni prevoz u Inter Siti Srbija vozovima, navodi se u saopštenju “Železnica”.

Pored korekcije cena prevoza, od sutra će se primenjivati i novi način obračuna kod prodaje karata u vozu pa će ubuduće cena karte kupljene u vozu biti 30 odsto veća od redovne. Do sada se doplaćivalo 120 dinara.

Novina u načinu obračuna je i da će putnici sa karticama SRB PLUS i RAIL PLUS, kao i novinarskim legitimacijama, imati pravo na popust od 30 odsto za kupovinu karata u vozu. Do sada je popust važio samo kod kupovine karte na blagajni.

U prigradskoj železnici Beovoz karta će od sutra koštati 60 dinara za jednu zonu, prema 45 sada, 100 dinara za dve zone, sada 90, i 200 dinara za tri zone, 140 dinara još danas.

Povećane su i cene mesečnih pretplatnih karata za zaposlene, na 1.500 sa 1.200 dinara, kao i za povlašćene kategorije putnika, na 800 sa 600 dinara, navodi se u saopštenju “Železnica Srbije”.

Od sutra Železnice Srbije uvode i kaznu od 5.000 dinara za putnike koji izbegavaju da plate kartu u vozu uz mogućnost da se kazna, ako se uplata obavi u roku od 15 dana, smanji na 2.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik