U Dubrovniku prvi put »Magnifica«

Bez autora
Mar 21 2010

U dubrovački akvatorij u petak je prvi put uplovio brod »MSC Magnifica« s tri tisuće putnika. Ured za kružna putovanja, koji djeluje u okviru Turističke zajednice grada Dubrovnika, organizirao je za tu prigodu posebnu dobrodošlicu brodu i njegovim putnicima nastupom Gradske glazbe Dubrovnik u luci Gruž. Brod »MSC Magnifica« jednom će u tjednu posjećivati Dubrovnik sve do 2012. godine. Putnicima s broda djevojke u narodnim nošnjama dijelile su prigodne promotivne darove, CD-ove s filmom o Hrvatskoj, mirisne vrećice s lavandom, licitarska srca te bruštulane mjendule i arancine. Za vrijeme posjeta broda u luci Gruž putnicima je bio na raspolaganju informativni punkt s brošurama Dubrovnika. Posebnim plakatima dobrodošlice, koji su podijeljeni trgovinama za njihove izloge u staroj gradskoj jezgri na simboličan je način pozdravljen prvi dolazak broda »Magnifica« i njegovih putnika. Taj je projekt dobrodošlice jedan od zadataka Ureda za kružna putovanja, koji su zajednički formirali Lučka uprava Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, s ciljem koordinacije marketinških aktivnosti u svrhu promoviranja Dubrovnika kao jedne od najatraktivnijih mediteranskih destinacija za kružna putovanja te zajedničkog djelovanja na podizanju razine kvalitete boravka gostiju u destinaciji.

U Dubrovniku prvi put »Magnifica«U dubrovački akvatorij u petak je prvi put uplovio brod »MSC Magnifica« s tri tisuće putnika.

Ured za kružna putovanja, koji djeluje u okviru Turističke zajednice grada Dubrovnika, organizirao je za tu prigodu posebnu dobrodošlicu brodu i njegovim putnicima nastupom Gradske glazbe Dubrovnik u luci Gruž. Brod »MSC Magnifica« jednom će u tjednu posjećivati Dubrovnik sve do 2012. godine. Putnicima s broda djevojke u narodnim nošnjama dijelile su prigodne promotivne darove, CD-ove s filmom o Hrvatskoj, mirisne vrećice s lavandom, licitarska srca te bruštulane mjendule i arancine.

Za vrijeme posjeta broda u luci Gruž putnicima je bio na raspolaganju informativni punkt s brošurama Dubrovnika. Posebnim plakatima dobrodošlice, koji su podijeljeni trgovinama za njihove izloge u staroj gradskoj jezgri na simboličan je način pozdravljen prvi dolazak broda »Magnifica« i njegovih putnika.

Taj je projekt dobrodošlice jedan od zadataka Ureda za kružna putovanja, koji su zajednički formirali Lučka uprava Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, s ciljem koordinacije marketinških aktivnosti u svrhu promoviranja Dubrovnika kao jedne od najatraktivnijih mediteranskih destinacija za kružna putovanja te zajedničkog djelovanja na podizanju razine kvalitete boravka gostiju u destinaciji.

U petak je inače zaključen u Miamiju najveći sajam za kružna putovanja u svijetu Seatrade Miami, na kojem se prvi put predstavio i Ured za kružna putovanja Turističke zajednice grada Dubrovnika zajedno s Lučkom upravom Dubrovnik te Turističkom zajednicom grada Rijeke.

Kruzerska tvrtka MSC 6. je ožujka ove godine u njemačkoj luci Hamburg krstila svoj najnoviji kruzer »MSC Magnificu«.
Kao i kod prethodnih osam novogradnji, kuma broda bila je filmska diva Sophia Loren.

»MSC Magnifica« jedanaesti je brod u floti MSC Cruisesa i brod je blizanac »MSC Musice«, »MSC Orchestre« i »MSC Poesie«. Brod je dug 293 metra i može primiti do 3100 putnika, o kojima brine tisuću članova posade, a plovi se na redovnom itinereru Italija - Grčka - Turska - Hrvatska. U luku Gruž »MSC Magnifica« uplovljavat će svaki petak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik