U Kini ponovo rade bioskopi - ulaznice jeftinije čak 70 odsto

Bez autora
Mar 29 2020

Deset velikih kineskih multipleksa pokrenulo je zajedničku onlajn promotivnu kampanju kojom ponovo žele da privuku kinesko stanovništvo u bioskope.

Perfekt vorld pikčrs, Đinji sinemas i Bona gilm grup samo su neki od velikih kineskih multipleksa koje preko zajedničke promotivne kampanje smanjivanja cene ulaznica žele da podstaknu Kineze da ponovo gledaju filmove na velikom platnu. Ulaznice će biti jeftinije čak 70 odsto, piše Seebiz.

Trenutno se u kineskim bioskopima prikazuje gotovo 400 različitih filmova, a prodaja ulaznica se polako podiže nakon vrlo loših rezultata u februaru ove godine, sa samo oko 500 miliona dolara prihoda, što je pad od čak 85 odsto u odnosu na februar prethodne godine.

Pošto je u Kini pandemija virusa korona pod kontrolom, mnoge industrije žele da povrate pređašnje poverenje svojih konzumenata, a nastoje da ih privuku novim promotivnim sadržajima.

Tokom ovogodišnjih praznika koje su Kinezi prisilno morali provesti kod kuće, mnoge premijere filmova su bile odložene ili potpuno otkazane.

Inovativniji primer nošenja s krizom pruža primer kineske komedije "Izgubljeni u Rusiji" koja je organizovala onlajn premijeru u saradnji s kineskom medijskom kompanijom Bajtdens.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik