Ugovor potpisan, Ryanair definitivno dolazi u Zračnu luku Rijeka

Bez autora
Jan 31 2011

Low budget avioprijevoznik Ryanair definitivno dolazi na Krk, u Zračnu luku Rijeka. Jednogodišnji je ugovor, kako je istaknuo župan, već potpisan, a na sjednici Skupštine PGŽ-a trebalo bi biti odobreno i potpisivanje višegodišnjeg ugovora. Ryainair će tijekom sedam mjeseci, od travnja do listopada, dva puta tjedno zrakoplovom kapaciteta 189 sjedala povezivati Zračnu luku Rijeka s Londonom (Stansted) i sa Stockholmom (Skavasta). Taj popularni avioprijevoznik predviđa da će tijekom sezone letenja na Krk dovesti oko 28 tisuća putnika, odnosno da će popunjenost kapaciteta biti oko 75 posto. Taj je aranžman već bio dogovaran 2008. godine, no sve se skupa izjalovilo, da bi se lani ponovno ušlo u pregovore.

Ugovor potpisan, Ryanair definitivno dolazi u Zračnu luku RijekaLow budget avioprijevoznik Ryanair definitivno dolazi na Krk, u Zračnu luku Rijeka, potvrdio je u ponedjeljak primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Jednogodišnji je ugovor, kako je istaknuo župan, već potpisan, a na sjednici Skupštine PGŽ-a trebalo bi biti odobreno i potpisivanje višegodišnjeg ugovora.

Ryainair će tijekom sedam mjeseci, od travnja do listopada, dva puta tjedno zrakoplovom kapaciteta 189 sjedala povezivati Zračnu luku Rijeka s Londonom (Stansted) i sa Stockholmom (Skavasta).

Taj popularni avioprijevoznik predviđa da će tijekom sezone letenja na Krk dovesti oko 28 tisuća putnika, odnosno da će popunjenost kapaciteta biti oko 75 posto. Taj je aranžman već bio dogovaran 2008. godine, no sve se skupa izjalovilo, da bi se lani ponovno ušlo u pregovore.

U takozvano združeno oglašavanje, „teško“ oko 4,4 milijun kuna, što je jedan od uvjeta Ryanairovog dolaska, bit će uključeni Hrvatska turistička zajednica (HTZ), Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, kao i turističke zajednice Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Inače, avioprometom u kvarnersku regiju dolazi tek jedan posto turista, što su prilično poražavajuće brojke. S dolaskom Ryanaira turistički djelatnici računaju na jačanje posrnule riječke Zračne luke te povećanje broja turista iz Velike Britanije i Skandinavije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik