Unapređenje turističke saradnje Beograda i Banja Luke

Bez autora
Sep 30 2012

Prezentacija turističke ponude Beograda koja je u predhodna dva dana, kroz novu kampanju, predstavljena građanima Banja Luke, ocenjena je veoma uspešnom od predstavnika grada domaćina, uz očekivanje da će saradnja unaprediti turističku ponudu i podstaći zajedničko delovanje na trećem tržištu. Banja Luka nije slučajno izabrana za početak kampanje “Sledeća stanica Beograd”, s obzirom da baš iz ovog grada dolazi ogroman broj turista u Beograd. Takođe, devet posto od ukupnog broja turista koji posećuju glavni grad Srbije stiže iz Bosne i Hercegovine, odakle se samo u ovoj godini beleži porast gostiju za 14 posto. Turističke organizacije Beograda i Banja Luke tokom prošle godine potpisale su protokol o saradnji, kojim su se dve organizacije obavezale da će nastaviti rad na profilisanju turističkih ponuda i promociji oba grada na trećem tržištu.

Unapređenje turističke saradnje Beograda i Banja LukePrezentacija turističke ponude Beograda koja je u predhodna dva dana, kroz novu kampanju, predstavljena građanima Banja Luke, ocenjena je veoma uspešnom od predstavnika grada domaćina, uz očekivanje da će saradnja unaprediti turističku ponudu i podstaći zajedničko delovanje na trećem tržištu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov izrazio je zadovoljstvo zbog ogromnog interesovanja građana i medija za turističku promociju Beograda, tokom poslednjeg boravka u Banja Luci.

On je istakao da Banja Luka nije slučajno izabrana za početak kampanje “Sledeća stanica Beograd”, s obzirom da baš iz ovog grada dolazi ogroman broj turista u Beograd. Takođe, kako je naveo, devet posto od ukupnog broja turista koji posećuju glavni grad Srbije stiže iz Bosne i Hercegovine, odakle se samo u ovoj godini beleži porast gostiju za 14 posto.

Veselinov je najavio nastavak kampanje “Sledeća stanica Beograd”, kojom se promoviše romantični duh naše prestonice, obilaskom gradova iz regiona, počev od Ljubljane, Rijeke i Zagreba, do Temišvara, Sofije i Skoplja.

Zamenica gradonačelnika Banja Luke Jasna Brkić istakla je da za glavni grad Republike Srpske sve bolja turistička saradnja sa Beogradom znači jako puno, s obzirom na dobre rezultate koje Beograd ostvaruje u toj oblasti.

Turističke organizacije Beograda i Banja Luke tokom prošle godine potpisale su protokol o saradnji, kojim su se dve organizacije obavezale da će nastaviti rad na profilisanju turističkih ponuda i promociji oba grada na trećem tržištu. Protokol podrazumeva da će se u narednom periodu aktivno raditi na povezivanju dva grada sa drugim gradovima, pre svega atraktivnom i konkurentnom turističkom ponudom.

U okviru potpisane saradnje dva grada, prošle godine održana je i prva regionalna konferencija na kojoj su, pored Beograda učestvovali i predstavnici Subotice, Kragujevca i zlatiborskog regiona, Krapinsko-zagorske županije iz Hrvatske i Kranja iz Slovenije. Tada je doneto nekoliko važnih odluka, pre svih, da se utiče da studentske i đačke ekskurzije da prvo budu fokusirane na obilaske i upoznavanje sa matičnim zemljama i državama regiona.

Prezentacija Turističke organizacije Beograda, predhodna dva dana u Banja Luci, predstavljala je prvorazredni događaj, koji je izazvao ogroman publicitet kod građana i medija.

Takva pažnja se mogla i očekivati s obzirom da 45 posto ukupnog broja turista, koji posećuju Banja Luku, dolazi iz Srbije, od kojih je skoro dve trećine njih iz Beograda. Takođe i ogroman broj turista iz banjalučke regije u najvećem broju posećuje upravo Srbiju i Beograd, zaključio je direktor Turističke organizacije Banja Luke Ostoja Barašin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik