Za prva tri meseca čak 530.000 putnika

Bez autora
Apr 19 2011

Aerodrom "Nikola Tesla" uslužio je 530.000 putnika u prva tri meseca ove godine, što je 70.000 putnika više nego u prvom kvartalu 2010. godine. Protekla godina za beogradski aerodrom u poslovnom smislu bila je do sada najuspešnija, a početak 2011. godine nagoveštava još bolje rezultate. Trenutno se rast obima saobraćaja odvija još ubrzanijim tempom. Tome najviše doprinose niskotarifne kompanije čiji udeo čini već oko 17% ukupnog broja putnika koje imamo. Aerodrom "Nikola Tesla" prošle godine je dobio nagradu za najveći broj novih aviokompanija u Evropi, a taj trend je nastavljen i ove godine. Sada su ponudu proširile i avio-kompanije sa kojima aerodrom već posluje, a beogradski aerodrom postaje partner na duge staze.

Za prva tri meseca čak 530.000 putnikaAerodrom "Nikola Tesla" uslužio je 530.000 putnika u prva tri meseca ove godine, što je 70.000 putnika više nego u prvom kvartalu 2010. godine, izjavio je generalni direktor beogradske vazdušne luke Velimir Radosavljević.

On je podsetio da je protekla godina za beogradski aerodrom u poslovnom smislu bila do sada najuspešnija, a početak 2011. godine nagoveštava još bolje rezultate.

"Trenutno se rast obima saobraćaja odvija još ubrzanijim tempom. Tome najviše doprinose niskotarifne kompanije čiji udeo čini već oko 17 % ukupnog broja putnika koje imamo", rekao je Radosavljević.

"Aerodrom "Nikola Tesla" prošle godine je dobio nagradu za najveći broj novih aviokompanija u Evropi, a taj trend je nastavljen i ove godine", rekao je Radosavljević.

On je dodao da su sada ponudu proširile i avio-kompanije sa kojima aerodrom već posluje, a da beogradski aerodrom postaje partner na duge staze.

Kao primer ove tvrdnje, Radosavljević je istakao najnoviju odluku austrijske niskotarifne aviokompanije "Niki" da na liniji Beograd-Beč udvostruči broj letova, prevashodno zbog potreba poslovnih putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik