Za Uskrs na Jadran stiže 90 tisuća Slovenaca

Bez autora
Jan 30 2011

Ako je suditi po najavi da će već za uskrsne blagdane i 1. maj Hrvatsku posjetiti oko 90 tisuća gostiju z Slovenije, Hrvatsku, što se slovenskog tržišta tiče, očekuje još jedna dobra turistička godina. Iako, rast od 11 posto slovenskih noćenja u Hrvatskoj, koliko je ostvareno u 2010. godini, teško da će se ponoviti. Ove godine predsezona će biti znatno bolja nego prošla, upravo iz razloga vrlo dobrog rasporeda blagdana, pa će tako Slovenci Uskrs spojiti s Danom oslobodilne fronte 27. travnja te praznikom 1. maja. To znači da će mnogi Slovenci spojiti 11 dana u mali godišnji odmor za što se već pripremaju i slovenski touroperatori koji su izdali posebne kataloge u kojima gostima nude pakete za taj period predsezone, kao i posebne first-minute ponude. Buking je lijepo počeo.

Za Uskrs na Jadran stiže 90 tisuća SlovenacaAko je suditi po najavi da će već za uskrsne blagdane i 1. maj Hrvatsku posjetiti oko 90 tisuća gostiju z Slovenije, Hrvatsku, što se slovenskog tržišta tiče, očekuje još jedna dobra turistička godina, pokazuju informacije s turističkog sajma u Ljubljani »Turizem in prosti čas« koji danas završava u slovenskom glavnom gradu.

Iako, rast od 11  posto  slovenskih noćenja u Hrvatskoj, koliko je ostvareno u 2010. godini, teško da će se ponoviti.

Ove godine predsezona će biti znatno bolja  nego prošla, upravo iz razloga vrlo dobrog rasporeda blagdana, pa će tako Slovenci Uskrs spojiti s Danom oslobodilne fronte 27. travnja te  praznikom 1. maja.

– To znači da će mnogi Slovenci spojiti 11 dana u mali godišnji odmor za što se već pripremaju i slovenski touroperatori koji su izdali posebne kataloge u kojima gostima nude pakete za taj period predsezone, kao i posebne first-minute ponude. Buking je prema mojima saznanjima lijepo počeo. Vjerujem da tih dana možemo očekivati rekordne dolaske, od oko 80 do 90 tisuća slovenskih gostiju, kazao je Goran Blažić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Ljubljani, jučer na ljubljanskom turističkom sajmu pojašnjavajući da će ovo biti i  jako dobar test i uvod za glavnu turističku sezonu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik