Zeleno svetlo za prekookeanske letove

Bez autora
Jan 30 2011

Ministarstvo za infrastrukturu dalo je saglasnost za izdavanje dozvole za čarter letove od Beograda do Toronta i Čikaga, koje od leta namerava da uspostavi američka aviokompanija "Rian internešenal".Američka aviokompanija je predala zahtev za izdavanje dozvole Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije i, pošto je Ministarstvo dalo zeleno svetlo, ostalo je još da Dikrektorat obavi tehnički deo posla.

Zeleno svetlo za prekookeanske letoveMinistarstvo dalo sagasnost kompaniji "Rian internešenal" za direktne čarter letove za Ameriku i Kanadu. Bez presedanja do Čikaga i Toronta, od juna do novembra.

Ministarstvo za infrastrukturu dalo je saglasnost za izdavanje dozvole za čarter letove od Beograda do Toronta i Čikaga, koje od leta namerava da uspostavi američka aviokompanija "Rian internešenal", izjavio je državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković.

Američka aviokompanija je predala zahtev za izdavanje dozvole Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije i, pošto je Ministarstvo dalo zeleno svetlo, ostalo je još da Dikrektorat obavi tehnički deo posla, rekao je Miljković Tanjugu.

Predstavnik Direktorata Katarina Andrić-Milosavljević izjavila je da je "Rian internešenal" zainteresovan da uspostavi čarter letove u periodu od 3. juna do 29. oktobra ove godine, na liniji Toronto-Beograd-Toronto i Beograd-Čikago-Beograd.

Miljković je rekao da Srbija za uspostavljanje interkontinentalnih redovnih letova treba da dobije kategoriju jedan, koju je izgubila početkom ovog veka, kao i da je Ministarstvo već podnelo zahtev američkim vazduhoplovnim vlastima za dobijanje odgovarajućeg sertifikata, "pošto već ispunjavamo skoro sve njihove zahteve".

U Direktoratu kažu da je prvi put posle 19 godina jedna kompanija iz Amerike predala zahtev za izdavanje dozvole za letove za Kanadu i Ameriku i da je sve spremno za interkontinentalne letove, pošto su zadovoljeni i najstroži kriterijumi po pitanju bezbednosti, na kojima vazduhoplovne vlasti Amerike insistiraju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik