Željeznički prevoz: Karte od 1. aprila jeftinije 20 odsto

Bez autora
Mar 16 2010

Cijene željezničkih voznih karata će od 1. aprila do kraja ljetnje turističke sezone biti niže za petinu. Odluku o sniženju cijene karata za 20 odsto treba da verifikuje odbor direktora, na zasjedanju koje će se održati naredne sedmice. Odluka je prvenstveno motivisana poboljšanjem turističkog prometa i želja je da se na ovaj način doprinese uspjehu ljetnje sezone. Povlastice za bake i studente će u navedenom periodu ostati na snazi. Išlo se na soluciju sniženja za procenat koji neće proizvesti gubitke, već da se sredinom septembra bude na pozitivnoj nuli. Prema cjenovniku objavljenom na sajtu kompanije, vozna karta u jednom pravcu na relaciji Bar-Beograd košta 39,6 za prvi i 26,4 eura za drugi razred. Karta u jednom pravcu od Bijelog Polja do Niša trenutno se naplaćuje po cijeni od 31,6 i 21 euro, dok karta od Podgorice do Novog Sada košta 41,2, odnosno 27,4 eura.

Željeznički prevoz: Karte od 1. aprila jeftinije 20 odstoCijene željezničkih voznih karata će od 1. aprila do kraja ljetnje turističke sezone biti niže za petinu, izjavila je portparol Žejljezničkog prevoza Kilina Adrović.

Odluku o sniženju cijene karata za 20 odsto treba da verifikuje odbor direktora, na zasjedanju koje će se održati naredne sedmice. Odluka je prvenstveno motivisana poboljšanjem turističkog prometa i želimo da na ovaj način doprinesemo uspjehu ljetnje sezone. Povlastice za bake i studente će u navedenom periodu ostati na snazi.

”Išli smo na soluciju sniženja za procenat koji mam neće proizvesti gubitke, već da sredinom septembra budemo na pozitivnoj nuli”, naglasila je Adrović.

Prema cjenovniku objavljenom na sajtu kompanije, vozna karta u jednom pravcu na relaciji Bar-Beograd košta 39,6 za prvi i 26,4 eura za drugi razred. Karta u jednom pravcu od Bijelog Polja do Niša trenutno se naplaćuje po cijeni od 31,6 i 21 euro, dok karta od Podgorice do Novog Sada košta 41,2, odnosno 27,4 eura.

Najavljeno sniženje voznih karata je popularan potez, koji odskače od trenda sve češćih poskupljenja u godini krize.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik