Povećanje plata od naredne godine od pet do 20 odsto radnicima u javnom sektoru

Bez autora
Nov 09 2019

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će od početka naredne godine biti povećane plate radnicima u javnom sektoru u rasponu od pet do 20 odsto.Vlada Republike Srpske utvrdila je danas set zakona koji se odnose na povećanje plata, što je od izuzetnog značaja jer se tako nešto nije desilo nekoliko godina, rekao je Višković nakon sastanka sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske. On je naveo da plate neće biti povećane za one čiji je koeficijent 26,23.

Povećanje plata od naredne godine od pet do 20 odsto radnicima u javnom sektoruPredsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će od početka naredne godine biti povećane plate radnicima u javnom sektoru u rasponu od pet do 20 odsto.

"Vlada Republike Srpske utvrdila je danas set zakona koji se odnose na povećanje plata, što je od izuzetnog značaja jer se tako nešto nije desilo nekoliko godina", rekao je novinarima Višković nakon sastanka sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

On je naveo da plate neće biti povećane za one čiji je koeficijent 26,23.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da Sindikat pozdravlja odluku Vlade da budu povećane plate u javnom sektoru, ali da je potrebno raditi na povećanju zarada i u privatnom.

Ona je ponovila da je u Srpskoj potrebno povećati plate najmanje za deset odsto i da najniža plata od 1. januara bude 550 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik