Berlin dobija najmoderniji aerodrom u Evropi

Bez autora
Jun 28 2011

Izgradnja novog aerodroma na južnoj periferiji Berlina trenutno je najveći infrastrukturni projekat u Nemačkoj. Novi aerodrom trebalo bi da zameni postojeće aerodrome "Tegel" i "Shenefeld" i istorijski Aerodrom "Tempelhof", koji je bio zatvoren od 2008.Kada aerodrom bude završen imaće dve piste za poletanje i sletanje i zgradu u obliku potkovice, sa ukupno 25 mostova za putnike, a u sklopu aerodroma biće izgrađen i hotel. Aerodrom u Berlinu biće najmoderniji aerodrom u Evropi, a prema veličini, posle Frankfurta i Minhena biće treći po veličini u Nemačkoj.

Berlin dobija najmoderniji aerodrom u EvropiIzgradnja novog aerodroma na južnoj periferiji Berlina trenutno je najveći infrastrukturni projekat u Nemačkoj.

Novi aerodrom trebalo bi da zameni postojeće aerodrome "Tegel" i "Shenefeld" i istorijski Aerodrom "Tempelhof", koji je bio zatvoren od 2008.

Kada aerodrom bude završen imaće dve piste za poletanje i sletanje i zgradu u obliku potkovice, sa ukupno 25 mostova za putnike, a u sklopu aerodroma biće izgrađen i hotel.

Aerodrom u Berlinu biće najmoderniji aerodrom u Evropi, a prema veličini, posle Frankfurta i Minhena biće treći po veličini u Nemačkoj. Aerodrom će moći da opsluži oko 27 miliona putnika godišnje, ali on može i da se proširi i da dostigne kapacitet od 45 miliona putnika, što bi bilo približio sa kapacitetom aerodroma u Frankfurtu. 

Vrednost izgradnje ovog aerodroma iznosi 2,5 milijardi evra, a na aerodromu će biti zaposleno oko 40.000 ljudi.

Aerodrom bi trebao da bude pušten u upotrebu 3. juna 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik