Čipovi u hotelskim peškirima

Bez autora
Jul 31 2011

Ako ste među onima koji na kraju odmora često kući ponesu hotelske peškire, ova vest će vas razočarati. Sve bliže je dan kada će lanci hotela na svoje peškire početi da kače novi izum - minijaturne čipove koji detektuju "odlutale" stvari.Jedna kompanija je već naručila peškire sa čipovima, jer ih je do sada nabavka novih koštala bogatstvo. Bilo da se radi o želji gostiju da sa sobom ponesu neku uspomenu ili težnji da uštede novac, svi hoteli imaju isti problem - krađu peškira.

Čipovi u hotelskim peškirimaAko ste među onima koji na kraju odmora često kući ponesu hotelske peškire, ova vest će vas razočarati.

Sve bliže je dan kada će lanci hotela na svoje peškire početi da kače novi izum - minijaturne čipove koji detektuju "odlutale" stvari.

Jedna kompanija je već naručila peškire sa čipovima, jer ih je do sada nabavka novih koštala bogatstvo. Bilo da se radi o želji gostiju da sa sobom ponesu neku uspomenu ili težnji da uštede novac, svi hoteli imaju isti problem - krađu peškira.

Elektronski čip ugrađen u sam materijal će uz pomoć identifikacije radio frekvencijom moći da detektuje gde se nalaze peškiri, bade mantili i posteljina.

Ova vrsta tehnologije već se koristi u različitim industrijama, uglavnom u magacinima da bi se pratilo gde se određena roba nalazi u datom trenutku.

Hoteli su procenili da oko 20 odsto zaliha nestane. Jedan ugrađeni čip košta samo dolar više nego peškir ili bade mantil bez njega.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik