Do 2070. godine Facebook će imati više mrtvih nego živih korisnika

Bez autora
May 07 2019

Britanski sociolozi objavili su kako će Facebook do 2070. godine imati više mrtvih nego živih korisnika. Na temelju broja korisnika Facebooka iz 2018. i UN-ovih demografskih istraživanja, stručnjaci s Oksforda zaključili su da će do kraja stoljeća umrijeti najmanje 1,4 milijarda korisnika te društvene mreže.Ako Facebookova zajednica nastavi rasti kao dosad, broj mrtvih korisnika do kraja stoljeća iznosit će ukupno 4,9 milijardi, što je gotovo dvostruko više od postojećih 2,37 milijardi korisnika. Porast broja mrtvih korisnika potiče važna pitanja o njihovom virtuelnom naslijeđu, kažu stručnjaci.

Do 2070. godine Facebook će imati više mrtvih nego živih korisnikaBritanski sociolozi objavili su kako će Facebook do 2070. godine imati više mrtvih nego živih korisnika.

Na temelju broja korisnika Facebooka iz 2018. i UN-ovih demografskih istraživanja, stručnjaci s Oksforda zaključili su da će do kraja stoljeća umrijeti najmanje 1,4 milijarda korisnika te društvene mreže.

Ako Facebookova zajednica nastavi rasti kao dosad, broj mrtvih korisnika do kraja stoljeća iznosit će ukupno 4,9 milijardi, što je gotovo dvostruko više od postojećih (i živih) 2,37 milijardi korisnika.

Porast broja mrtvih korisnika potiče važna pitanja o njihovom virtuelnom naslijeđu, kažu stručnjaci.

Jedan od autora istraživanja Dejvid Votson (David Watson) naglasio je moguću potrebu za tim da Facebookovi podaci "postanu povijesni arhiv ljudske kulture", prenose mediji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik