Dolari sa tranzistorima

Bez autora
Jan 09 2011

Decembra prošle godine otkriveno je da američke novčanice od 100 dolara, u koje je ugrađeno mnogo detalja visoke tehnologije kako bi se otežalo falsifikovanje, na aversu imaju grešku.Proizvodnja je zaustavljena i svih milijardu i sto miliona odštampanih novčanica stavljeno je u karantin u podrum Fort Noksa i izdat je nalog da se odštampa nova sa starom tehnologijom. Tim nemačkih i japanskih istraživača smatra da ima bolje rešenje - da se umesto komplikovane zaštite na novčanice štampaju tankoslojni tranzistori koji rade na tri volta!

Dolari sa tranzistorimaDecembra prošle godine otkriveno je da američke novčanice od 100 dolara, u koje je ugrađeno mnogo detalja visoke tehnologije kako bi se otežalo falsifikovanje, na aversu imaju grešku.

Proizvodnja je zaustavljena i svih milijardu i sto miliona odštampanih novčanica stavljeno je u karantin u podrum Fort Noksa i izdat je nalog da se odštampa nova sa starom tehnologijom.

Tim nemačkih i japanskih istraživača smatra da ima bolje rešenje - da se umesto komplikovane zaštite na novčanice štampaju tankoslojni tranzistori koji rade na tri volta!

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik