"Epl" uvodi bežično štampanje

Bez autora
Sep 19 2010

"Epl" (Apple) je saopštio da će naredna verzija njegovog operativnog sistema "ajOS" (iOS) - "ajOS 4.2" sadržati aplikaciju "Ejrprint" (AirPrint) koja omogućava uspostavljanje bežične "VajFaj" mreže sa štampačem. Ta funkcija za štampanje će se pojaviti sa sistemom "ajOS 4.2" u novembru.Radi se o aplikaciji koja automatski registruje štampače u lokalnoj mreži i može na njima da štampa tekstove, fotografije i grafike preko bežične "VajFaj" mreže. "Epl" je, istovremeno, objavio da će njegovi štampači sa tehnologijom "ePrint" podržavati "Ejrprint".

"Epl" uvodi bežično štampanje"Epl" (Apple) je saopštio da će naredna verzija njegovog operativnog sistema "ajOS" (iOS) - "ajOS 4.2" sadržati aplikaciju "Ejrprint" (AirPrint) koja omogućava uspostavljanje bežične "VajFaj" mreže sa štampačem.

Ta funkcija za štampanje će se pojaviti sa sistemom "ajOS 4.2" u novembru, objavljeno je na veb sajtu www.zdnet.fr.

Radi se o aplikaciji koja automatski registruje štampače u lokalnoj mreži i može na njima da štampa tekstove, fotografije i grafike preko bežične "VajFaj" mreže.

"Epl" je, istovremeno, objavio da će njegovi štampači sa tehnologijom "ePrint" podržavati "Ejrprint".

Tokom procesa štampanja, sistem "ePrint" dodeljuje "i-mejl" adresu štampaču zahvaljujući kojoj se može odštampati bilo koji dokument sa bilo kog mesta.

Komanda za štampanje se potom skladišti i izvršava kada je korisnik aktivira direktno sa štampača.

Aplikacija "Ejrprint", instalirana na nekom od personalnih računara ili računaru "Mek", funkcionisaće i na bilo kom štampaču koga koristi više osoba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik