Facebook kupio 750 patenata

Bez autora
Mar 25 2012

Facebook je od kompanije IBM kupio 750 patenata za softverske, internet i druge tehnologije kako bi se bolje zaštitio od brojnih tužbi za povredu patenata. Time se patent portfolio ove kompanije značajno uvećao.Najpopularnija društvena mreža, prošle godine bila je umešana u 22 tužbe za povredu patenata, a ovog meseca našla se i na meti Yahoo-a, i to zbog navodne povrede patenata koji uključuju metode i sisteme za oglašavanje na internetu, deljenje informacija i privatnost.

Facebook kupio 750 patenataFacebook je od kompanije IBM kupio 750 patenata za softverske, internet i druge tehnologije kako bi se bolje zaštitio od brojnih tužbi za povredu patenata. Time se patent portfolio ove kompanije značajno uvećao.

Najpopularnija društvena mreža, prošle godine bila je umešana u 22 tužbe  za povredu patenata, a ovog meseca našla se i na meti Yahoo-a, i to zbog navodne povrede patenata koji uključuju metode i sisteme za oglašavanje na internetu, deljenje informacija i privatnost.

Yahoo je tražio isplatu odštete u vrednosti trostruke počinjene štete. IBM je Yahoo-u prethodno licencirao barem deo patenata koje je sada prodao Facebook-u.

Kupljeni patenti biće iskorišteni za kontra tužbu protiv Yahoo-a, što je postala praksa među IT kompanijama, a to bi moglo dovesti i do neke nagodbe.

Očekuje se da će broj sličnih tužbi za povredu patenata u budućnosti rasti. Facebook je u SAD-u dosad imao najmanje 56 patenata, a podneo je zahtev za još 503, dok je u inostranstvu do kraja prošle godine imao 33 patenta i 149 zahteva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik