Fejsbuk se useljava i u automobile

Bez autora
Jan 10 2012

U restoranima, parkovima, kancelarijama, gradskom prevozu, proveravanje profila na Fejsbuku postala je uobičajena navika za preko 800 miliona korisnika internet socijalnih mreža. Sada se ta „zaraza" širi i na automobile.Naime, nemački automobilski gigant „Mercedes-Benc" društvenu mrežu Fejsbuk uveo je i u automobile sa specijalnom verzijom servisa koji je ugrađen u novi automobilski telematički sistem "Mbrace2", i koji će biti predstavljen na "Consumer Electronics Show 2012" u Las Vegasu ove nedelje.

Fejsbuk se useljava i u automobileNavigacionoj tehnologiji i video-uređajima za držanje pažnje deci na zadnjem sedištu uskoro će se pridružiti i Fejsbuk. „Mercedes“ će prvi pristupiti „drumskom“ lociranju prijatelja i prijavljivanju „gde ste, šta ste i kako ste“ preko najveće društvene mreže. Doduše u limitiranom izdanju.

U restoranima, parkovima, kancelarijama, gradskom prevozu, proveravanje profila na Fejsbuku postala je uobičajena navika za preko 800 miliona korisnika internet socijalnih mreža. Sada se ta „zaraza" širi i na automobile.

Naime, nemački automobilski gigant „Mercedes-Benc" društvenu mrežu Fejsbuk uveo je i u automobile sa specijalnom verzijom servisa koji je ugrađen u novi automobilski telematički sistem "Mbrace2", i koji će biti predstavljen na "Consumer Electronics Show 2012" u Las Vegasu ove nedelje, prenele su danas agencije.

Funkcionalnost Fejsbuka u automobilu biće limitirana u odnosu na onu kada se ova mreža koristi putem personalnih kompjutera ili preko smart-telefona.

Par postojećih karakteristika uglavnom će biti bazirano na lociranju, prijateljima i poslu - s obzirom na to da automobili već stižu sa GPS integracijom, mogućnost da ljudi lociraju svoje prijatelje ili gde se održavaju neki događaji, obećavajuća je odlika novog partnerstva.

Verzija će, za početak, biti ponuđena u automobilima iz „Mercedesove" SL klase za narednu godinu.

Fejsbuk i „Mercedes" su svesni da je bezbednost ključni faktor za dodavanje još interaktivnih tehnoloških sadržaja u vozila, pa će funkcije za ubacivanja teksta biti onemogućene dok je auto u pokretu.

Aplikacije novog telematičkog sistema će podržavati ekran u boji visoke rezolucije, lociran pored table, kao i bežična internet konekcija velike brzine.

Vozač će brzo moći na Fejsbuku da objavi tzv. post brzim kucanjem i okretanjem dugmeta. Ako je destinacija već ubačena u automobilski navigacioni sistem, vozač će automatski moći da objavi na Fejsbuku gde se nalazi na putu i koliko mu treba do destinacije.

Fejsbuk je jedna od nekoliko specijalno dizajniranih aplikacija uključujući i Gugl i Jelp, koje vozači „mercedesa" mogu brzo koristiti tokom vožnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik