"Fejsbuk" uvodi softver za prepoznavanje likova

Bez autora
Dec 16 2010

Najveća svetska društvena mreža "Fejsbuk" će svojim američkim korisnicima ponuditi softver za prepoznavanje likova njihovih prijatelja i automatsko postavljanje natpisa ispod njihovih fotografija, prenele su danas svetske agencije.U "Fejsbuku" su objavili da će sada korisnici, ukoliko budu morali, na primer, da prebacuju fotografije sa venčanja nekog rođaka, moći da ih pregrupišu i umesto da po 64 puta kucaju po imenu njegove supruge - samo da kliknu na opciju "sejv" (save - sačuvaj) da bi se fotografije pojavile prebačene zajedno sa natpisom.

"Fejsbuk" uvodi softver za prepoznavanje likovaNajveća svetska društvena mreža "Fejsbuk" će svojim američkim korisnicima ponuditi softver za prepoznavanje likova njihovih prijatelja i automatsko postavljanje natpisa ispod njihovih fotografija, prenele su danas svetske agencije.

U "Fejsbuku" su objavili da će sada korisnici, ukoliko budu morali, na primer, da prebacuju fotografije sa venčanja nekog rođaka, moći da ih pregrupišu i umesto da po 64 puta kucaju po imenu njegove supruge - samo da kliknu na opciju "sejv" (save - sačuvaj) da bi se fotografije pojavile prebačene zajedno sa natpisom.

Radi se, kako su naveli u "Fejsbuku", o opciji koja bi trebalo da se pojavi za nekoliko sedmica.

"Fejsbuk", mreža formirana 2004. godine, koja ima trenutno više od pola milijarde registrovanih korisnika, trebalo bi da u ovoj godini ostvari duplo veći prihod u odnosu na lane (kada je bio između 700 i 800 miliona dolara), što znači da bi mogao da dostigne oko dve milijarde dolara.

To bi, kako ističu u toj kompaniji, bio mnogo veći prihod od ranije prognoziranog na 1,5 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik