Gejts najbogatiji Amerikanac na "Forbsovoj" listi

Bez autora
Sep 22 2011

Osnivač kompjuterskog giganta "Majkrosoft", Bil Gejts, nalazi se na vrhu "Forbsove" liste najbogatijih Amerikanaca za ovu godinu, a njegova imovina se procenjuje na 59 milijardi dolara. Prvi put u "top ten" je ušao biznismen Džordž Soroš, čije se bogatstvo procenjuje na 22 milijarde dolara. On je na sedmom mestu liste američkog magazina za 2011. godinu.Bogatstvo Bila Gejtsa je ove godine uvećano za pet milijardi dolara u odnosu na 2010. Investitor Voren Bafet je ove godine na drugom mestu, njegovo bogatstvo smanjeno je za šest milijardi dolara u odnosu na prethodnu godinu i ono trenutno iznosi 39 milijardi.

Gejts najbogatiji Amerikanac na "Forbsovoj" listiOsnivač kompjuterskog giganta "Majkrosoft", Bil Gejts, nalazi se na vrhu "Forbsove" liste najbogatijih Amerikanaca za ovu godinu, a njegova imovina se procenjuje na 59 milijardi dolara.

Prvi put u "top ten" je ušao biznismen Džordž Soroš, čije se bogatstvo procenjuje na 22 milijarde dolara. On je na sedmom mestu liste američkog magazina za 2011. godinu.
 
Bogatstvo Bila Gejtsa je ove godine uvećano za pet milijardi dolara u odnosu na 2010, preneo je AP.

Investitor Voren Bafet je ove godine na drugom mestu, njegovo bogatstvo smanjeno je za šest milijardi dolara u odnosu na prethodnu godinu i ono trenutno iznosi 39 milijardi.

Izvršni direktor kompanije "Orakl" Lari Elison je na trećem mestu, sa bogatstvom vrednim 33 milijarde dolara, što je za šest milijardi dolara više u odnosu na 2010.

Trojica članova porodice Volton, potomci osnivača lanca prodavnica "Vol Mart" Sema Voltona, takođe se nalaze među deset najbogatijih na listi američkog magazina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik