Gmail Priority Inbox sortira mejlove za vas

Bez autora
Aug 31 2010

Gmail je sada "obogaćen" kompleksnim setom algoritama koji analiziraju prethodnu aktivnost korisnika, a rezultat toga je rangiranje primljenih mejlova prema procenjenom stepenu važnosti.Google je lansirao "prioritetni inboks" za Gmail, koji bi korisnicima trebalo da olakša snalaženje u moru mejlova koje dobijaju u toku dana. Gmail je sada "obogaćen" kompleksnim setom algoritama koji bi trebalo da analiziraju ponašanje korisnika, što kao rezultat ima rangiranje mejlova prema procenjenom stepenu važnosti.

Gmail Priority Inbox sortira mejlove za vasGmail je sada "obogaćen" kompleksnim setom algoritama koji analiziraju prethodnu aktivnost korisnika, a rezultat toga je rangiranje primljenih mejlova prema procenjenom stepenu važnosti.

Google je lansirao "prioritetni inboks" za Gmail, koji bi korisnicima trebalo da olakša snalaženje u moru mejlova koje dobijaju u toku dana.

Gmail je sada "obogaćen" kompleksnim setom algoritama koji bi trebalo da analiziraju ponašanje korisnika, što kao rezultat ima rangiranje mejlova prema procenjenom stepenu važnosti.

Google će poruke sortirati na osnovu prethodne aktivnosti korisnika, pa će tako mejlovi od osoba sa kojima se često dopisujete biti svrstane u prioritetne, baš kao i mejlovi koji se odnose na temu o kojoj često čitate, piše "Dejli telegraf".

Mejlovi korisnika koji se opredele za ovu opciju biće sortirani u tri kategorije "važno i nepročitano", "pošta sa zvezdicom" i "sve ostalo".

"Gmail je oduvek prilično dobro filtrirao spamove, ali danas su ljudi zatrpani mejlovima koji nisu baš spam, ali nisu ni previše važni", napisao je programer Dag Aberdin na blogu kompanije Google.

"Razvili smo Gmailov filter da bismo rešili ovaj problem, jer se sada ne klasifikuje samo spam, već se mejlovi i sortiraju po važnosti."

"Što više koristite Gmail, on će bolje sortirati mejlove koje primate", kaže Aberdin, dodajući da Gmail možete i da "uvežbate", označavajući pojedine mejlove kao 'važne' ili 'nevažne'.

Kada jednom klasifikujete poruku, ona će biti smeštena u odgovarajuću kategoriju, a to će biti uzeto u obzir pri sortiranju svakog sledećeg mejla od istog pošiljaoca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik