Google Maps sa zvučnim pretraživačem

Bez autora
Aug 28 2011

Kompanija Google je pridodala funkciju glasovnog pretraživača u Google Maps za kompjutere. Korisnik mora, da bi koristio glasovni pretraživač, da pritisne taster sa prikazanim mikrofonom u desnom delu pretrazivačke linije i naglas izgovori svoj zahtev. Potreban je kompjuter sa ugrađenim ili posebnim mikrofonom.Pomoću glasovnog zahteva mogu se tražiti pojedini objekti ili maršrute na kartama. Google ističe da je naziv nekih gradova mnogo jednostavnije izgovoriti naglas nego pisati.

Google Maps sa zvučnim pretraživačemKompanija Google je pridodala funkciju glasovnog pretraživača u Google Maps za kompjutere.

Korisnik mora, da bi koristio glasovni pretraživač, da pritisne taster sa prikazanim mikrofonom u desnom delu pretrazivačke linije i naglas izgovori svoj zahtev. Potreban je kompjuter sa ugrađenim ili posebnim mikrofonom.

Pomoću glasovnog zahteva mogu se tražiti pojedini objekti ili maršrute na kartama.

Google ističe da je naziv nekih gradova mnogo jednostavnije izgovoriti naglas nego pisati. Na primer reč Poughkeepsie (grad Pokipsi u državi Njujork) ima 12 slova ali samo sedam glasova.

Glasovni pretraživač, takođe, funkcioniše u aplikacijama Google Street View za pregled uličnih panorama i Google Earth.

Za sada se prepoznaju samo glasovni zahtevi na engleskom jeziku, a funcija je dostupna samo na teritoriji SAD i to u pretraživaču Google Chrome.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik