"Google" predstavio projekat specijalnih naočara

Bez autora
Apr 05 2012

"Google" je objavio prvi opis svog projekta vezanog za naočare kroz koje se vidi "povećana realnost". Na taj način je potvrđena glasina da Internet gigant radi na toj novoj tehnologiji koja kombinuje realan i virtuelni svet. "Google" je objavio na svojoj društvenoj mreži "Google plus" kratak video snimak tog projekta "Prodžekt glas" - PG (Project Glass). Film prenosi gledaoca iza uzanih naočara futurističkog izgleda, sa malim kamerama sa strane.One omogućavaju da se snimi neka scena iz spoljnjeg sveta, kao što je plakat za određen koncert i da se na to doda virtuelni 3D sloj koji sadrži informacije s Interneta, kao što su linkovi za prodaju karata za koncert sa plakata.

"Google" predstavio projekat specijalnih naočara"Google" je objavio prvi opis svog projekta vezanog za naočare kroz koje se vidi "povećana realnost", prenela je danas agencija AFP.

Na taj način je potvrđena glasina da Internet gigant radi na toj novoj tehnologiji koja kombinuje realan i virtuelni svet.

"Google" je objavio na svojoj društvenoj mreži "Google plus" kratak video snimak tog projekta "Prodžekt glas" - PG (Project Glass).

Film prenosi gledaoca iza uzanih naočara futurističkog izgleda, sa malim kamerama sa strane.

One omogućavaju da se snimi neka scena iz spoljnjeg sveta, kao što je plakat za određen koncert i da se na to doda virtuelni 3D sloj koji sadrži informacije s Interneta, kao što su linkovi za prodaju karata za koncert sa plakata.

Mikrofoni integrisani u naočare omogućavaju obavljanje pristupa (poziva), glasovno, prema Internet linkovima, bilo da se radi o redu vožnje, metorološkim podacima ili porukama prijatelja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik