"Google" proslavlja 12. rođendan

Bez autora
Sep 27 2010

Najveći svetski veb pretraživač "Google" danas proslavlja svoj 12. rođendan. Tom prilikom je na pristupnoj stranici, što je tradicija "Google-a" u obeležavanju važnih datuma, objavljen logo na kome je prikazana rođendanska torta sa svećicom.Logo sa rođendanskom tortom se nalazi na pristupnim stranicama u svim zemljama gde je "Google" prisutan, a kojih, kako se procenjuje, ima 152. Sliku je napravio američki slikar Vejn Tajbod na čijim su najpoznatijim delima prikazane torte.

"Google" proslavlja 12. rođendanNajveći svetski veb pretraživač "Google" danas proslavlja svoj 12. rođendan, preneli su francuski elektronski mediji.

Tom prilikom je na pristupnoj stranici, što je tradicija "Google-a" u obeležavanju važnih datuma, objavljen logo na kome je prikazana rođendanska torta sa svećicom.

Logo sa rođendanskom tortom se nalazi na pristupnim stranicama u svim zemljama gde je "Google" prisutan, a kojih, kako se procenjuje, ima 152.

Sliku je napravio američki slikar Vejn Tajbod na čijim su najpoznatijim delima prikazane torte.

Svake godine u "Google-u", u čijem postojanju postoji više značajnih datuma, odaberu jedan od njih za obeležavanje rođendana te kompanije.

Ove godine je to 27. septembar jer je na taj dan 1998. godine "Google" pretraživač zvanično lansiran.

Tokom prve godine od lansiranja "Google-a" osnivači Lari Pejdž i Sergej Brin su radili na njegovom pretraživaču u garaži u Silikonskoj dolini, i to su bili počeci pretraživača koji se danas nalazi na prvom mestu u svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik