Google sankcionisao sopstveni navigator "Chrome"

Bez autora
Jan 09 2012

"Google" je sankcionisao Internet sajt sopstvenog veb navigatora "Chrome" tako što ga je dereferencirao (isključio) iz svog pretraživača na period od 60 dana. Ta čudna situacija predstavlja epilog polemike koja se od početka ove godine vodi na Internetu.Radi se o tome da je poslednjih dana više specijalizovanih internet stranica za referenciranje pokrenulo promotivnu kampanju "Chrome-a" na više stotina američkih blogova. Reklamni postovi su kupovani i sadržali su napomenu "stranicasponzoriše Google Chrome".

Google sankcionisao sopstveni navigator "Chrome""Google" je sankcionisao Internet sajt sopstvenog veb navigatora "Chrome" tako što ga je dereferencirao (isključio) iz svog pretraživača na period od 60 dana, preneli su francuski elektronski mediji.

Ta čudna situacija predstavlja epilog polemike koja se od početka ove godine vodi na Internetu.

Radi se o tome da je poslednjih dana više specijalizovanih internet stranica za referenciranje pokrenulo promotivnu kampanju "Chrome-a" na više stotina američkih blogova.

Reklamni postovi su kupovani i sadržali su napomenu "stranicasponzoriše Google Chrome".

Radi se o dosad legalnoj i uobičajenoj praksi, ali je problem što su blogeri mogli sami da uvode linkove prema stranici koja omogućava preuzimanje "Chrome-a" i asimiluju postupak u kupovinu linkova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik