Google: Telefon kao novčanik

Bez autora
Aug 07 2011

Iz „Google-a“ je stigla nova aplikacija, bazirana na NFC tehnologiji, koja omogućava da mobilnim telefonom plaćate račune i usluge. Takozvani „Google novčanik“ radi na principu bežične tehnologije prenosa podataka sa uređaja u neposredno blizini, oko desetak centimetara. Putem ove aplikacije dovoljno je približiti telefon čitaču, bez kontakta, ili provlačenja kartice, i račun će biti plaćen.Za sada je ova funkcija jedino dostupna u SAD i to za korisnike „Masterkard“ kartica. Očekuje se da će korisnicima ove usluge biti dostupni razni popusti pri plaćanju.

Google: Telefon kao novčanikIz „Google-a“ je stigla nova aplikacija, bazirana na NFC tehnologiji, koja omogućava da mobilnim telefonom plaćate račune i usluge.

Takozvani „Google novčanik“ radi na principu bežične tehnologije prenosa podataka sa uređaja u neposredno blizini, oko desetak centimetara. Putem ove aplikacije dovoljno je približiti telefon čitaču, bez kontakta, ili provlačenja kartice, i račun će biti plaćen.

Za sada je ova funkcija jedino dostupna u SAD i to za korisnike „Masterkard“ kartica. Očekuje se da će korisnicima ove usluge biti dostupni razni popusti pri plaćanju. Ono što je takođe prednost jeste što ukoliko izgubite telefon, bar što se finansija tiče, to će biti manje „bolno“ nego izgubiti pravi novčanik, jer da biste plaćali telefonom neophodno je znati PIN kod, a postoji i mogućnost brisanja podataka o kreditnoj kartici ukoliko je telefon ukraden.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik