Gugl+ ima 83 odsto neaktivnih korisnika

Bez autora
Aug 28 2011

Nedavne analize su pokazale da društvena mreža "Gugl plus", koja je ostvarila rekord po brzini rasta broja korisnika, ima čak 83 odsto neaktivnih članova. Kada su početkom avgusta objavljeni statistički podaci o tome da društvena mreža "Gugl plus" ima već 25 miliona korisnika, govorilo se o novom konkurentu "Fejsbuku", kao i novom rekordu u brzini rasta mreže.Prema kompaniji "Komskor" (comScore) "Gugl plus" je rastao 20 puta brže nego ostale društvene mreže. Na primer "Maj spejs" je taj broj korisnika dostigao za 20 meseca, a kod "Fejsbuka" je to trajalo čak 36 meseci.

Gugl+ ima 83 odsto neaktivnih korisnikaNedavne analize su pokazale da društvena mreža "Gugl plus", koja je ostvarila rekord po brzini rasta broja korisnika, ima čak 83 odsto neaktivnih članova.

Kada su početkom avgusta objavljeni statistički podaci o tome da društvena mreža "Gugl plus" ima već 25 miliona korisnika, govorilo se o novom konkurentu "Fejsbuku", kao i novom rekordu u brzini rasta mreže.

Prema kompaniji "Komskor" (comScore) "Gugl plus" je rastao 20 puta brže nego ostale društvene mreže. Na primer "Maj spejs" je taj broj korisnika dostigao za 20 meseca, a kod "Fejsbuka" je to trajalo čak 36 meseci.

Međutim, u času kada je pojam društvena mreža već svakom poznat, realnost "gugl plusa" dobija sasvim drugačiji obrt.

Analiza portala "bimeanalytics.com" je pokazala da je čak 83 odsto korisnika neaktivno. To znači da su se registrovali na mrežu iz radoznalosti, pogledali šta se nudi i od tada se više nisu "logovali".

Pored toga, od 21. jula, kriva koja pokazuje dinamiku rasta se izrazito usporila.
Tokom avgusta se, prema analizi, promenio uglavnom udeo žena na "Gugl plusu". On je porastao za dva odsto, pa sada ima 30 odsto pripadnica lepšeg pola.

Dok su u julu, najbrojnija grupa bili inžinjeri i programeri, u avgustu su vrh lestvice zauzeli studenti i softverski inžinjeri. Oni zajedno čine oko četvrt miliona korisnika. U tu veliku grupu spadaju i dizajneri i nastavnici.

Analiza je i pokazala u kojim firmama rade korisnici društvene mreže "Gugl plus". Najviše ih je, kao što se moglo i očekivati, iz "Gugla". Slede zamozaposleni, a zatim radnici "IBM"-a, "Infosisa", "Akčentura", "Epla" i "Hjulit pakarda".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik