"Gugl" pokreće oflajn verzije servisa

Bez autora
Sep 04 2011

Kompanija "Gugl" će uskoro omogućiti svojim korisnicima oflajn pristup svojim veb aplikacijama - pošti Gmail, kalendaru i paketu aplikacija Dokumenti u situacijama kada nije moguće povezivanje sa Internetom. Pristup tim servisima će se ostvarivati putem aplikacija na "HTML5" koje za sada mogu da rade samo u "Guglovom" pretraživaču "Hrom", ali se u budućnosti planira da podržavaju i druge brauzere.[]Aplikacija za pristup na "Gmail" već se pojavila u prodavnicama "Chrome Web Store", dok aplikacije za "Calendar" i "Docs" treba da izađu ovih dana.

"Gugl" pokreće oflajn verzije servisaKompanija "Gugl" će uskoro omogućiti svojim korisnicima oflajn pristup svojim veb aplikacijama - pošti Gmail, kalendaru i paketu aplikacija Dokumenti u situacijama kada nije moguće povezivanje sa Internetom.

Pristup tim servisima će se ostvarivati putem aplikacija na "HTML5" koje za sada mogu da rade samo u "Guglovom" pretraživaču "Hrom", ali se u budućnosti planira da podržavaju i druge brauzere.

Aplikacija za pristup na "Gmail" već se pojavila u prodavnicama "Chrome Web Store", dok aplikacije za "Calendar" i "Docs" treba da izađu ovih dana, objavljeno je na blogu "Google".

Aplikacija "Gmail" omogućava čitanje pošte, rad sa spiskom pisama i odgovaranja na poštu. Odgovori će biti poslati nakon što se korisnik ponovo priključi na internet.

Uz pomoć aplikacije "Docs" za sada je samo moguće pregledati dokumente, dok će funkcija uređivanja biti dodata kasnije, objavljeno je na sajtu "Lenta.ru".

Kod aplikacija "Gmail" i "Calendar" biće predviđena mogućnost prebacivanja između oflajn i onlajn režima.

U "Goglovim" servisima je i ranije postojala mogućnost rada u režimu oflajn, ali nije bila realizovana preko aplikacija na "HTML5", već preko ekstenzije "Gears" čiju je razradu "Gugl" obustavio u februaru 2010. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik