Indija: Prodato više od 10 miliona pametnih telefona

Bez autora
Apr 08 2012

Prodaja pametnih telefona u Indiji je u prvih 11 meseci 2011. premašila brojku od 10 miliona. Prošli novembar bio je treći mesec za redom u kome je prodato više od milion pametnih telefona koje su ponudila čak 23 različita modela. Novi trend u industriji svakako je pametni telefoni sa dve SIM kartice. Samo u novembru u Indiji prodato 15,4 miliona mobilnih telefona.Nokija i dalje ima najveći udeo na tržištu sa 28 odsto, slede Samsung (12) i firma Mikromaks (četiri odsto).

Indija: Prodato više od 10 miliona pametnih telefonaProdaja pametnih telefona u Indiji je u prvih 11 meseci 2011. premašila brojku od 10 miliona, procenila je domaća konsultantska firma CyberMedia Research (CMR).

CMR tvrdi da je prošli novembar bio treći mesec za redom u kome je prodato više od milion pametnih telefona koje su ponudila čak 23 različita modela.

Tarum Patak, analitičar iz firme CMR je izjavio kako su novi trend u industriji svakako pametni telefoni sa dve SIM kartice.

CMR je procenio da je samo u novembru u Indiji prodato 15,4 miliona mobilnih telefona.

Nokija i dalje ima najveći udeo na tržištu sa 28 odsto, slede Samsung (12) i firma Mikromaks (četiri odsto), preneli su indijski mediji.

Navin Mišra vodeći analitičar firme CMR, je izjavio da će, pošto broj prodatih pametnih telefona i 3G uređaja pređe kritičnu tačku, telekomunikacione i druge firme usluga morati da porade na kapacitetima mreže, kao i na ponudi interesantnih sadržaja za ovaj segment pametnih telefona.

"To će, opet, pomoći rastu potrošnje podataka i telekomunikacionih prihoda po potrošaču (ARPUs)," kazao je Mišra.

Prema analizama CMR, u prvih 11 meseci 2011, ukupna isporuka 3G telefona dostigla je 15.5 miliona komada, pri ponudi 224 razlicita modela od 26 proizvođaca.

Multi-SIM mobilni uređaji činili su preko 54 odsto ukupnog indijskog tržišta u novembru 2011.

Firma Nokia, koja je kasno ušla u ovaj segment, nadoknadila je kasnjenje ponudom čak sedam multi-SIM modela i sada predvodi ovaj segment trzista sa čak 19 odsto udela, prati je firma Mikromaks sa 7.1 odsto% i firma Karbon sa 6.9 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik