"Jandeks" među pet najpopularnijih pretraživača na svetu

Bez autora
Oct 31 2011

Ruski Internet pretraživač "Jandeks" ušao je među pet najpopularnijih pretraživača na svetu, prema listi koju je sačinio comScore. Taj ruski servis je u septembru zauzeo peto mesto u svetu po količini obrađenih pretraživanja. Pre godinu dana "Jandeks" je bio na šestom mestu, a u septembru 2009. na sedmom.Prvo mesto tradicionalno zauzima "Gugl". Ove godine se na drugom mestu našao kineski pretraživač "Baidu", dok su po broju pretraživanja iza njega servisi "Jahu" i "Majkrosoft".

"Jandeks" među pet najpopularnijih pretraživača na svetuRuski Internet pretraživač "Jandeks" ušao je među pet najpopularnijih pretraživača na svetu, prema listi koju je sačinio comScore, saopštila je pres služba "Jandeksa".

Taj ruski servis je u septembru zauzeo peto mesto u svetu po količini obrađenih pretraživanja.

Pre godinu dana "Jandeks" je bio na šestom mestu, a u septembru 2009. na sedmom.

Prvo mesto tradicionalno zauzima "Gugl", objavljno je na sajtu Lenta.ru.

Ove godine se na drugom mestu našao kineski pretraživač "Baidu", dok su po broju pretraživanja iza njega servisi "Jahu" i "Majkrosoft".

Prema podacima comScore, udeo "Gugla" u ukupnom broju pretraga je u septembru iznosio oko 70 odsto, dok su se istovremeno korisnici obratili "Jandeksu" više od tri milijarde puta, što je oko 1,7 odsto ukupnih pretraživanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik