"Kodak" odlazi u istoriju?

Bez autora
Jan 05 2012

Akcije američke kompanije "Kodak", koja se smatra pionirom fotografije, pale su na američkim berzama na najniži nivo i moguće je da će uskoro biti proglašen bankrot kompanije. Vrednost akcija "Kodaka" pala je za 26,3 odsto i iznosila je 48 centi po akciji. Sa Njujorške berze upozoravaju da će, ukoliko "Kodakove" akcije budu vredele manje od dolara u narednih šest meseci, kompanija biti skinuta sa liste za trgovinu.Američki Volstrit džurnal, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da bi "Kodak" u narednim sedmicama mogao da zatraži dozvolu za proglašenje bankrota, ukoliko propadnu pokušaji te kuće da prodaju patente iz oblasti digitalne fotografije.

"Kodak" odlazi u istoriju?Novi pad akcija "Kodaka". Pionir fotografije pred bankrotom. Spas moguć ukoliko kompanija proda patente u vezi sa digitalnom fotografijom.

Akcije američke kompanije "Kodak", koja se smatra pionirom fotografije, pale su na američkim berzama na najniži nivo i moguće je da će uskoro biti proglašen bankrot kompanije, javlja AP.

Vrednost akcija "Kodaka" pala je za 26,3 odsto i iznosila je 48 centi po akciji. Sa Njujorške berze upozoravaju da će, ukoliko "Kodakove" akcije budu vredele manje od dolara u narednih šest meseci, kompanija biti skinuta sa liste za trgovinu.

Američki Volstrit džurnal, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da bi "Kodak" u narednim sedmicama mogao da zatraži dozvolu za proglašenje bankrota, ukoliko propadnu pokušaji te kuće da prodaju patente iz oblasti digitalne fotografije.

List piše da bi "Kodak" već do kraja ovog meseca ili početkom februara mogao da podnese zahtev za proglašenje bankrota, ali u toj kompaniji nisu želeli da komentarišu takve navode.

Američka kompanija je u julu kupila oko 1.100 patenata za koje finansijski analitičari smatraju da vrede dve do tri milijarde dolara.

Ta kompanija je u trećem kvartalu zabeležila gubitak od 222 miliona dolara, što je više nego u istom periodu prošle godine. Troje članova upravnog odbora "Kodaka" u poslednje dve sedmice podnelo je ostavke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik